SARAH DOUMEN / FOTO’S LIES WILLAERT

Wat

Aspria is een nieuwe naam in de Belgische fitnesswereld. In het administratief centrum van Brussel prijkt het eerste filiaal van wat de volgende vijf jaar moet uitgroeien tot een keten. De Britse en Amerikaanse investeerders zijn daarmee niet aan hun proefstuk toe. Onder hun verwezenlijkingen horen onder andere ook de befaamde Riverside Clubs in Londen en de wereldbekende Harbour Club, waar ook wijlen Lady Di kind aan huis was. Genoeg dus om tenminste onze nieuwsgierigheid op te wekken.

Onze bevindingen

Mijn enige ervaring met een fitnessclub is een groezelig zaaltje in het centrum van Brussel. Een stel verouderde toestellen, een krakkemikkige kleedkamer en een schallende radio waren zowat alle faciliteiten die tot onze beschikking stonden.

Dan is het View-gebouw in de Nijverheidstraat wel andere koek. De moderne glazen building waarin de Aspria-club gevestigd is, komt zo uit een Amerikaanse film. Alles gaat er elektronisch en zonder pasje of geldig abonnement kom je er niet in. Tijdens een nogal chaotisch telefoongesprek was mij eerder die dag een probeersessie beloofd, maar dat blijkt bij mijn aankomst niet in orde te zijn. Na enige moeite kom ik er toch door, maar op een rondleiding hoef ik blijkbaar niet te rekenen, op een woord Nederlands al evenmin trouwens. Dankzij een vriendelijke sportvrouw vind ik de weg naar de juiste studio voor mijn eerste les spinning. We zijn met vijftien in een klasje en op onze hometrainer proberen we het ritme van de muziek bij te houden. “Welk niveau is dit wel?” puf ik. “Niveau 1, maar dat zegt hij bij alle lessen”, antwoordt mijn buurvrouw lachend. De zeer enthousiaste instructeur-renner weet ons toch mee te trekken. Hij ziet ook meteen dat ik nieuw ben (dat was niet moeilijk, mijn tong hangt na vijf minuten al op mijn knieën) en raadt mij aan de weerstand van mijn fiets ietsje te verlagen. Het wordt een leuke, intensieve les. Wel vrees ik morgen wakker te worden met zadelpijn. Even later wandel ik wat draaierig de fitnesszaal in. De gloednieuwe toestellen, uitgerust met boordcomputer, lijken geschikt voor de creatie van een nieuwe supermens. Een gladde jongen in pak vraagt mij – alweer in het Frans – met welke trainer ik afgesproken heb. “Ik heb geen afspraak,” antwoord ik. Hij zegt een beetje uit de hoogte dat dat wel de gewoonte is. Ja, had ik dat nu geweten. Dan maar geen fitness.

In een andere studio zijn de taebo‘ers druk bezig hun laatste restje stress weg te werken. Warning: this will seriously reshape your body waarschuwt de poster aan de muur. Minder extreme zielen laten zich gaan in tai-ji en yogakunsten. Alle lesgevers blijken gedreven en professioneel. Je voelt de energie in de lucht hangen. Na al dat springen en ritmisch fietsen biedt het prachtige twaalf meter lange zwembad verkoeling. En dankzij de jacuzzi en een deugddoende sauna glijden de laatste spanningen van mij af. Pas als ik voor de tweede keer terug in de kleedkamer kom, merk ik de elektronische weegschaal op. Die gun ik verder geen blik en begeef me naar de bar. Zoals de rest van het gebouw is het er erg stijlvol, in mijn sportieve outfit voel ik me er zelfs wat ongemakkelijk. Voor een club die prat gaat op internationale en trendy uitstraling is het toch jammer dat het Nederlands geen optie is.

Prijzen

Je betaalt ongeveer 90 euro voor een abonnement, maar de prijs varieert afhankelijk van het tijdstip waarop je de club gebruikt. Een Silver-lidkaart geeft je bijvoorbeeld ’s avonds en in de weekends geen toegang tot de club, terwijl je met een Gold-kaart kunt trainen wanneer je wilt. Daarnaast is er een eenmalige joining fee van 75 euro, hier wordt vooral je verzekering mee gedekt. De bedoeling is duidelijk dat je je engageert op jaarbasis.

Reserveringen of informatie: 02 508 08 00, www.aspria.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content