STERREN VOOR HET RAPEN

© GF / THOMAS COOK

VOOR MINDER DAN DUIZEND EURO PER WEEK GENIETEN VAN EEN LUXEVAKANTIE ? PERFECT MOGELIJK, MITS WAT ZOEKEN, EVENTUEEL REIZEN IN MEI-JUNI OF SEPTEMBER EN ZONODIG JE VLUCHTEN RUIM VOORAF RESERVEREN TEGEN EEN SPOTPRIJS. EXCLUSIEF HOTELCOMFORT EN EEN SPETTERENDE, KINDVRIENDELIJKE CRUISE BEHOREN DAN ZELFS TOT DE MOGELIJKHEDEN.

LUXUEUS GRIEKENLAND

Tussen de bergen en de Egeïsche Zee, op een vijftigtal kilometer van Rhodos ligt het vijfsterrenresort Lindian Village. Dit vakantiedomein maakt deel uit van Leading Hotels of the World en is terug te vinden in het Thomas Cook-programma. Lindian Village werd geconcipieerd als een hedendaags Grieks dorpje met uitgebreide strandfaciliteiten, vijf restaurants en een spa. Vanuit de lobby krijg je een indrukwekkend zicht op de watervallen van de Lardosberg, vanwaaruit een bergriviertje ontspringt, omzoomd met kleurrijke bloemen en papyrusplanten. Het riviertje slingert zich langs de geraffineerd ingerichte juniorsuites en suites met privézwembad naar het marktpleintje in het hart van het dorp. In de straatjes vind je traditioneel witgekalkte huisjes met een waaier aan comfort. Standaardkamers zijn voorzien van internet, airco, balkon of terras. Juniorsuites beschikken over een zithoek en jacuzzi in de open lucht. Eventueel wordt continentaal ontbijt in de kamer opgediend.

In de restaurants kun je kiezen uit Aziatische, Griekse en mediterrane keuken of verfijnde vis- en zeevruchtenschotels. De spa heeft een authentieke hamam en een buitengedeelte voor massages en gym in openlucht. Op het lange, brede zandstrand vlij je je neer op een Balinees bed in afwachting van een ijsgekoeld drankje. Mag het nog wat romantischer, dan kun je een privéjacht met skipper huren of een intiem diner laten serveren op het strand.

Einde mei, begin juni kun je hier zeven nachten in halfpension verblijven voor 994 euro per persoon, vlucht inbegrepen.

Bij de reisagent ; www.thomascook.be

7 nachten halfpension, vlucht inbegrepen vanaf 994 euro

GEANIMEERD OP ZEE

Zes dagen cruisen aan boord van een luxecruiseschip (vier sterren), inclusief volpension, alle taksen en fooien. Het kan aan boord van Royal Caribbeans Liberty of the Seas. Je vertrekt in april of mei vanuit Barcelona en zet koers naar Rome. Voor een bedrag tussen 1785,71 euro voor een binnenhut en 2361,83 euro voor een balkonhut, kunnen twee volwassenen en twee kinderen inschepen.

Liberty of the Seas biedt vijftien dekken vol activiteiten, amusement en accommodatie. Je vindt er een winkel- en amusementsboulevard en op het bovendek is er de H2O-zone, boordevol waterpret. Je kunt er de golven bedwingen op de FlowRider, een surfsimulator, ontspannen in de jacuzzi of het solarium met jungle-interieur en waterval. Of relaxen op 34 meter boven het wateroppervlak in een van de twee zwevende whirlpools die 3,6 meter buiten het schip uitsteken. Liberty of the Seas biedt ook heel wat voorzieningen voor kinderen. In samenwerking met Dream Works (animatiefilmstudio, bekend van onder andere Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda) werd een uitgebreid ontspanningsprogramma uitgewerkt met een aangepaste kinderclub, 3D-films, fotomomenten, parades en maaltijden in aanwezigheid van de bekende figuurtjes. En daarvoor kun je kiezen tussen Chops Grille voor een steak, Portofino voor Italiaans eten, Jade voor Aziatische fusiongerechten, of Johnny Rockets voor een hamburger in fiftiesstijl.

Bij de reisagent ; www.cruiseconnection.be

binnenhut voor 2 volwassenen en 2 kinderen vanaf 1785,71 euro

MILIEUVRIENDELIJK KOPENHAGEN

Fantastisch gelegen langs het water in het pittoreske havenkwartier van Kopenhagen vind je het viersterrenhotel 71 Nyhavn. Ondergebracht in een historisch pakhuis waar destijds specerijen uit het Verre Oosten werden opgeslagen, is 71 Nyhavn een van de vele milieuvriendelijke hotels in de Deense hoofdstad.

Het hotel ontving hiervoor het internationale Groene Sleutel-label. Duurzaam bed- en badlinnen wordt milieuvriendelijk gereinigd. Overal zijn spaarkranen en -douches geplaatst evenals spaarlampen. Maaltijden zijn gedeeltelijk op basis van bio- en streekproducten. Er worden uitsluitend groene schoonheids- en reinigingsproducten gebruikt. Je kunt fietsen huren om Kopenhagen te verkennen, enzovoort.

Het eersteklashotel met zijn bijzonder rustiek interieur en zijn 150 kamers ligt op een toplocatie. Het kasteel Amalienborg en de koninklijke tuinen liggen onmiddellijk om de hoek, de beroemde winkelstraat Strøget is makkelijk bereikbaar. Ook al wordt Kopenhagen stilaan een internationale metropool, toch weet de stad haar gezellige sfeer en historische eigenheid te bewaren. Nyhavn met zijn veelkleurige, oude huizen is ook het ideale decor om een lekker belegd smørrebrød te proeven met een glaasje aquavit. Ronddolen in de tuin van Tivoli, een boottochtje naar de Kleine Zeemeermin, een operavoorstelling in een van de modernste operagebouwen ter wereld of een bezoek aan het Danske Design Center, het kan allemaal te voet of met het efficiënte en goedkope openbaar vervoer. Overnachten kan hier vanaf 96,90 euro per nacht via Jetair-citytrips. Voor verblijven tussen 1 april en 1 november krijg je bij vier of zes overnachtingen zelfs gratis twee bijkomende overnachtingen. Als je enkele maanden vooruit reserveert, kun je er voor een spotprijs een retourvlucht met Brussels Airlines aan koppelen.

Bij de reisagent ; www.jetair.be ; www.brusselsairlines.com

6 nachten,4 betalenper nachtvanaf 96,90 euro

CULTUREEL KROATIË

Tussen de oostflank van de Alpen, de Donau en de Middellandse Zee ligt Kroatië. Een land dat werd bevolkt door Byzantijnen, Venetianen, Habsburgers en Ottomanen in een decor van eindeloze mediterrane kusten in het zuiden ; bergen, meren en bossen in het noorden. Dankzij een goed uitgebouwd wegennet leent het land zich perfect voor een rondreis met de wagen. Omdat het leven er nog een stukje goedkoper is dan elders in Europa kun je er rondtoeren en overnachten in exclusieve hotels. Caractère stelt bijvoorbeeld een achtdaagse rondreis, huurwagen inbegrepen, voor tussen Zagreb en Zadar. Hiervoor reken je tussen 650,10 en 969,25 euro in logies met ontbijt, afhankelijk van de gewenste vier- of vijfsterrenluxe en je reisperiode. Je verkent de historische binnenstad van Zagreb, de wouden van Zagorje, de meren van Plitvice, het Dalmatisch-Venetiaanse Zadar, de Kornati-archipel en het nationaal park Paklenica.

Je overnacht onder andere in het historische Hotel Korona in Karlovac, dat onlangs werd uitgeroepen tot best small family hotel van Kroatië. In Zagreb vertoef je in The Regent Esplanade, een vijfsterrenhotel in art-decostijl dat in 1925 werd opgetrokken voor reizigers van de Oriënt Express. In Punta Skala, nabij Zadar, verblijf je in het Family Hotel Diadora, een superieur viersterrenhotel met volpension en tal van inbegrepen extra’s zoals showcooking en het gebruik van een uitgebreide spa. Kinderen hebben hier naast een kid’s club een eigen restaurant, wellness en waterwereld. Wil je niet rondreizen en alleen in dit hotel vertoeven, dan kan dat vanaf 73,50 euro per persoon per nacht.

Bij de reisagent ; www.caractere.be

8-daagse trip langs sterrenhotels, huurauto inbegrepen vanaf 650,10 euro

NATUURLIJK TOSCANE

Comfortabel vertoeven in Toscane en volop genieten van de natuur, dat kan door middel van een glamping– of glorious camping-formule. Vacansoleil biedt die onder andere aan in het vier sterren tellende Vacansoleil Village op de Camping Norcenni Girasole Club, in de Toscaanse heuvels en wijngaarden.

De camping bevindt zich in Figline Valdarno in de Chianti en vlak bij Firenze. De voorzieningen op de camping zijn van een zeer hoge kwaliteit. Lunchen of dineren kan in de pizzeria, het buffetrestaurant of à la carte. Je kunt er terecht in een riant zwembadcomplex, een uitgebreide fitness of in een prachtig, grotendeels in marmer opgetrokken saunacomplex. Feesten kan in de discotheek die volledig is geïsoleerd tegen geluidsoverlast. Hou je van paarden, dan kun je terecht op de ruime manege van zes hectare.

Begin juli kun je er voor 672 euro met vier volwassenen en twee kinderen één week verblijven in een luxestacaravan.

Vacansoleil, www.vacansoleil.be

1 week luxestacaravan 4 volwassenen en 2 kinderen vanaf 627 euro

DOOR GEERT VAN LIERDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content