Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? Wat wilt u dan ?

Mijn vrienden en chefs van de vereniging 33 Meesterkoks van België mogen een mooie reerug of een lamszadel bereiden, overgoten met Cheval Blanc en Ausone.

U wordt verbannen naar een onbewoond eiland. Wat neemt u mee uit uw keuken ?

Een generator voor mijn Pacojet, Thermomix en draagbare inductieplaat.

U moet uw vrouw bereiden in de keuken. Welk stuk kiest u ?

De billen laat ik gedurende 72 uren op 62 graden in de Roner garen. Daarbij serveer ik een salade van asperges met truffel, een beetje tuinbonen en eenvoudig wat kookvocht.

Watis uw slechtste eetervaring ?

Grijze garnalen met duif en shii-takes. Drie mooie ingrediënten die niet met elkaar te combineren zijn.

Uw favoriet ingrediënt om te bereiden ?

Grote tarbot, vanaf vier kilo zwaar.

Waaraan heeft u de pest in de keuken ?

Aan mensen die het vismenu kiezen en dan zeggen dat ze geen vis lusten. In plaats van à la carte hun zin te kiezen, gaan ze voor het prijsvoordeel dat een menu inhoudt en dwingen ze ons dan in de keuken om vijf alternatieven te verzinnen !

Meest overroepen product in de keuken ?

Roze peper.

Uw favoriet restaurant in Parijs ?

L’Arpège van Alain Passard voor de creatieve groentebereidingen en Apicius van Jean-Pierre Vigato voor zijn interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Een koppel heeft voor een paar honderd euro goed gegeten bij u en blijkt nadien de rekening onmogelijk te kunnen betalen. Haalt u het slagersmes boven of…. ?

Ik kan ze moeilijk de afwas laten doen. Misschien vraag ik wel een horloge in pand, in afwachting dat ze het bedrag nadien overschrijven.

Met wie zou u graag eens aan een mooi gedekte tafel zitten ?

In de eerste plaats met mijn partner omdat het de mooiste momenten zijn om samen alles eens te laten bezinken. Daarnaast voor de kick met Catherine Zeta-Jones en voor de job met Guy Verhofstadt om de problemen van onze sector aan te kaarten.

Het ideale aperitief ?

Een groot glas Carlsberg.

Uw favoriete drank op het terras ?

In de zon kan je moeilijk grote wijnen drinken. Daarom een rode loire of een rosé uit de Penedès.

Beste antikatermiddel ?

Vroeger twee Perdolans. Nu uitslapen en daarna een lichte wandeling op het strand, liefst tegen de wind in.

Gaat u op een vrije dag zelf frieten maken, een diepvrieszak opentrekken of naar de frituur ?

Zelf frieten snijden en bakken, met verse mayonaise en pickles.

Een volgeboekt restaurant en u staat ’s ochtends doodziek op, wat nu ?

Drie Perdolans en er invliegen.

Door Willem Asaert / Foto Charlie De Keersmaecker

Dit is het vierde portret in een reeks van zes.

Hostellerie Le Fox, Walckierstraat 2, 8660 De Panne, 058 41 28 55.

+

Thijs Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content