Stay healthy

Hou je handen clean, je eten goed gekoeld, je ijsjes suikervrij en je lichaam blij.

Schone handen

De heren achter de artisanale vermout van Kiss My Drinks hebben hun familie uitgebreid. Niet met een extra drankje, maar wel met een eigen hand sanitizer. Geïnspireerd door de ingrediënten van hun vermout Kiss My Rhubarb ontwikkelden ze een handgel die 99,9% van alle bacteriën en kiemen doodt, de huid hydrateert en geurt naar frisse citroenverbena. Voor iedere verkochte fles Kiss My Hand Sanitizer verbindt het merk zich ertoe om een fles Kiss My Hand Sanitizer te schenken aan de lokale Belgische horeca, om zo deze hard getroffen sector een hart onder de riem te steken.

kissmydrinks.com

Gezonde reflex

Het nieuwe boek van Amy Chaplin is een lijvig naslagwerk waarin je inspiratie vindt om zelf notenmelk, gezonde groentedressings, volgranenhavermout en veel meer voedende, frisse en gezonde gerechten te maken. Haar vorige boek won een prestigieuze James Beard Award, wat in Amerika zowat de culinaire Oscars zijn. Ook in dit boek bewijst ze met haar productkennis en spannende combinaties opnieuw de queen of whole food te zijn.

Whole Food Cooking Every Day, Amy Chaplin, Artisan Publishers.

Hou het koel

Hoewel warmte stijgt, is het bovenste gedeelte van de koelkast niet het heetst. Het is eigenlijk in het groentevak onderaan dat de temperatuur het hoogst is (tussen 6 en 8°C). Ideaal is de thermostaat op 4°C instellen en de levensmiddelen zo rangschikken dat ze bewaard worden volgens de temperatuur die ze nodig hebben. In de twee compartimenten boven de groentebak zet je de bereide gerechten, zuivelproducten en kazen, hier is de temperatuur tussen 4 en 6°C. De hoogste lade reserveer je best voor vlees en vis (onder folie), omdat dit de koudste plaats is (tussen 1 en 3°C). Vergeet je koelkast ook niet te reinigen: elke week een keertje met azijn en één keer per maand met afwasmiddel.

Stay healthy

A-klasse ijs

Franklin is een Belgisch ijsje met smaken als speculoos, babelutte en cuberdon. Hoewel dit allemaal zoet en calorierijk klinkt, pakt Franklin uit met een Nutri-Score A. Dit doet het ijsmerk door het ijs te zoeten met stevia. Met zijn kartonnen verpakkingen pakt Franklin bovendien uit met een kleinere voetafdruk en zijn grondstoffen haalt het zoveel mogelijk bij lokale producenten.

glacesfranklin.com

Stay healthy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content