STADSJUNGLE

© MARIANNE MAJERUS

Stadstuinen bieden onverwachte mogelijkheden. Planten die als kamerplant bekendstaan, krijgen er dankzij een microklimaat namelijk ongekende groeikansen. Wij haalden inspiratie in Londen en geven er nog een handleiding bij.

1

WAT? 130 m2 jungletuin met een grote variatie aan planten, gecombineerd om zowel van

bovenuit te bekijken als om erin rond te lopen.

BEWONER? Declan Buckley, tuinarchitect en plantaholic met een voorkeur voor (sub)tropische planten. Verzamelde eerst planten op een daktuin en verhuisde later naar deze plek in de stad.

2

WAT? Een Moorse binnentuin met exotische accenten.

BEWONERS? Zaki en Ruth Elia wonen hier al veertig jaar. Ze vierden hun 25ste huwelijksverjaardag met de inrichting van dit oriëntaalse paradijs in de eigen achtertuin. Zaki Elia werkte als

designer en tekende de tuin zelf uit. Voor de groene invulling vroeg het koppel raad aan de Engelse tuinarchitect Declan Buckley (zie p. 44), zelf liefhebber van exotische planten.

3

WAT? Een bijna negen meter brede en 18 meter diepe ‘andere wereld’ met boomvarens in de hoofdrol.

BEWONERS? Sullivan Scott en Anna Mars wilden een uitzonderlijke tuin om de drukte van Londen te vergeten. Tuinwerk doen ze liever niet. De tuin is ontworpen door Tom Stuart-Smith, een internationaal erkend tuinarchitect. Zijn stijl : een combinatie van natuurlijkheid en eigentijdse vormgeving. En dat zowel in particuliere tuinen als voor publieke projecten.

Tekst Marc Verachtert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content