Smaakmakers

© GETTY IMAGES

Wat zullen we eten en drinken? Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

Zoet & gezond

Yves is gepassioneerd door bijen en Isabelle door aromatische planten en geneeskrachtige kruiden. In hun start-up Beelab komen beide fascinaties samen: ze infuseren lokale honing met aromatische oliƫn. Zo is er honing met essentiƫle olie van eucalyptus voor een schorre stem of tijmhoning met essentiƫle oliƫn van ravintsara, grove den en laurier voor een betere weerstand. Verpakt in een verleidelijk potje met strak design zijn ze het ideale cadeau voor wie een oppepper nodig heeft.

beelab.life

Vispod

In deze spannende nieuwe podcast kom je alles te weten over de mysterieuze wereld van vis, visserij en al het wonderbaarlijke dat zich onder het wateroppervlak bevindt. Voedseljournalisten en visdetectives Janno Lanjouw en Barbara Serulus duiken elke aflevering in een nieuwe zaak: overbevissing, onderbevissing (want ook dat bestaat!), vis uit blik, kweekvis, vissmokkel, sjoemelvissen en tal van andere mysteries van de onderwaterwereld.

Luister op je favoriete podcastapp of bekijk visdetective.nl

Lekker aftellen

Wat een nostalgisch gevoel: de kartonnen deurtjes van een adventskalender openvouwen en zo de dagen tot kerst aftellen. Het enige nadeel: de chocolade die erin zat was meestal mierzoet en klef. Met de adventskalender van chocolatier BenoƮt Nihant is dat euvel verholpen. Doorheen een winters landschap mag je elke dag een lekkernij verwachten uit zijn Haute Couture-collectie. Prijs: 34,90 euro.

benoitnihant.be

ApƩro de Paris

La Buvette is een intieme wijnbar in hartje Parijs. De nonchalante maar perfect uitgebalanceerde gerechten die je bij je glas wijn krijgt geserveerd, kun je nu ook thuis ‘nakoken’. Eigenares Camille Fourmont deelt haar recepten in het Engels in combinatie met sfeervolle beelden van typische Franse glitterpalen, halfvolle wijnglazen en charmante bordjes.

La Buvette: Recipes and Wine Notes from Paris, Camille Fourmont & Kate Leahy, uitgeverij Random House.

Smaakmakers
Ā© GETTY IMAGES
Smaakmakers
Ā© GETTY IMAGES

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content