Smaakmakers

Wat zullen we eten en drinken? Foodjournalist Barbara Serulus serveert elke week het lekkerste nieuws.

Tot de laatste kruimel

Issa Niemeijer-Brown zou samen met zijn broer het beste brood van Amsterdam bakken, en in Een boek over brood deelt hij niet alleen zijn recepten voor baguettes, roggebrood en brioche, maar ook tips over hoe je de korst knapperig krijgt en het kruim langer vers houdt. Of je nu al jaren brood bakt dan wel tijdens de lockdown de wonderlijke wereld van zuurdesem ontdekt hebt, dit boek zal je nieuwe dingen leren en andere recepten doen uitproberen. De kans bestaat dat je na het lezen helemaal naar Amsterdam wilt trekken om Issa’s walnoot-blauwekaasbrood te gaan proeven.

Een boek over brood, Issa Niemeijer-Brown, Uitgeverij Brandt, 30 euro.

Bruisend design

Een bruiswatermachine is niet altijd een lust voor het oog. Maar als je de Zweedse designers van Aarke loslaat op deze functionele machine, krijg je een strak, compact toestel dat niet misstaat op je aanrecht. De Aarke Carbonator bestaat in mat zwart, wit, koper, messing en roestvrij staal.

aarke.com

Plantaliaans

Met haar bergen geraspte Parmezaanse kaas, zoute ansjovis en pittige nduja is de Italiaanse keuken niet meteen de eerste waar je aan denkt bij het woord vegan. Maar de jonge chef Luna Trapani van restaurant Spritz in Antwerpen laat zien dat het anders kan. Tagliatelle met champignons en truffel, witte bonensoep met rozemarijn, risotto met asperges en tiramisu toe: zij toont dat het allemaal perfect plantaardig kan.

In choc!

Voor wie oud genoeg is om het zich te herinneren: Meurisse is terug! De twee boers Henry en Clement Van Vyve (achter-, achter-, achterkleinzonen van de stichter) blazen het chocolademerk nieuw leven in met eigenzinnige smaken (zoals gepofte quinoa met himalayazout of sinaasappelschil) en een frisse lay-out. Tien jaar nadat Meurisse uit de winkelrekken verdween is de chocolade terug na een totale make-over.

Smaakmakers
Smaakmakers
Veganista, De Italiaanse plantaardige keuken, Luna Trapani, Terra, 25,99 euro.
Veganista, De Italiaanse plantaardige keuken, Luna Trapani, Terra, 25,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content