CATEGORIE: MODIEUZE BISTRONOMIE

In het nieuwe restaurant Lewis, gelegen in de hoofdstraat van Hoogstraten, lacht iedereen. Dat geldt voor Thomas Snijders, de communicatieve baas met de kuif, die zich beweegt tussen de open keuken en de tafels, voor de vrolijke jonge meisjes die bedienen én voor de uitgelaten klanten. De avond van ons bezoek waren jonge vrouwen in de meerderheid. Er klonk clubmuziek op acceptabel niveau en wij kozen voor een hoge tafel met barkrukachtige stoelen. Lewis is in de markt gezet als hip, vlot en betaalbaar restaurant, en daar hoort een interieurontwerp bij van onze succesarchitect Lieven Musschoot. Hij is er weer in geslaagd om een pretentieloos geheel te creëren in een eigen hedendaagse stijl, maar ook met accenten die refereren aan wat er in Scandinavië en Barcelona gebeurt.

Terwijl de feestelijk geklede jonge dames elkaar cadeautjes gaven, bestelden wij een glaasje wit. Maar met de wijnen liep het die avond niet helemaal zoals het hoort : het etiket van de aperitiefwijn, een Colors Blanc uit Catalunya, werd niet getoond en de door ons geselecteerde Catalaanse rode, Edetana Tinto, Terra Alta, bleek niet voorradig. Het altijd lachende meisje dat ons bediende, was op wijngebied niet voldoende geschoold om een vervanger naar voren te brengen ; de sommelier, die er had moeten staan, was voor tien dagen naar Canada. Het werd uiteindelijk een andere Spaanse, Jiménez Landis, Sotorrondero 2010, DO Mentrida. Deze biodynamische wijn met mooie, afgeronde smaken wist te behagen en kostte meer dan wij aanvankelijk van plan waren om uit te geven (36 euro).

De spijskaart bestaat uit vier starters, drie hoofdgerechten, drie klassiekers en twee pastabereidingen. Wij begonnen met carpaccio van extra sappig vlees van Chianinarund, dat was besprenkeld met sap van rode biet (15 euro). Daarbij kwamen pistaches en worcestersaus. Aan de andere kant verscheen een bord krokante kruimels van bloemkool met zure ui, schuimbel van mierikswortel en perkament van aubergine, als niet-alledaagse en lekkere bereiding (14 euro). Kalfsucade lag in het bord met dunne lintpasta en gemarineerde groenten (gele biet, uitjes en knolselderie, 22 euro). Correct gegaarde grietfilet werd omringd door jus van gevogelte en olijfolie, en vergeten groenten (aardpeer, boterraap en puree van pompadour-aardappel met lenteui, 24 euro). Ook dit gerecht was gegarneerd met zure uitjes.

De maaltijd werd afgesloten met zachte chocoladetaart, opgediend met zure room (6 euro). Wij beleefde bij Lewis een leuke avond en hielden van de friszure smaken.

INFO: LEWIS

restaurant + B&B

Vrijheid 136

2320 Hoogstraten

03 689 82 42

www.resto-lewis.be

Gesloten zondagmiddag en maandag.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content