SHOP ‘TILL YOU DROP

Baby Beluga.

ANTWERPEN MAAKT ZIJN NAAM ALS MODESTAD WAAR. KNACK WEEKEND GIDST U LANGS DRIEËNTWINTIG MULTIMERKENWINKELS, VERSPREID OVER VIER WIJKEN.

HET ZUID, Winkelstraten: Kloosterstraat, De Burburestraat en Volkstraat.

1. Baby Beluga

Less is a bore, luidt de filosofie van Baby Beluga. En dat zie je. De winkel doet denken aan een luxueuze boudoir, de collectie is allesbehalve saai. De selectie wordt niet bepaald door merknamen – al vind je er wel het populaire See by Chloé -, maar door het glamourgehalte van de spullen. Zoals Ba&sh, Paul & Joe Sister en de handtassen van Dolly & Daisy.

03 289 90 60, Volkstraat 1.

www.babybeluga.be

2. Biutiful

Een nieuwkomer in de Volkstraat, van de Spaanse Virginia Aguilera en haar vriend Steven Spiessens. Je ontdekt er een eigenzinnige mix van mode en kunst, alles exclusief voor Antwerpen en voor biutiful. Zoals kleding van Sita Murt en het Franse Virginie Castaway, design van Donna Wilson en kunst van Miljan Vukicevic. Nieuw in het aanbod zijn de leren tassen van het Belgische Double Stitched.

03 237 79 64, Volkstraat 27.

3. Closet

Closet, een initiatief van de zussen Fonck, is meer dan een winkel. De zussen verhuren ook expositieruimte voor jonge ontwerpers. In maart, één jaar na de opening, gaat de winkel online en krijgt de capsulecollectie van het Italiaanse Flavialarocca een plaats in de kast. Dat is in goed gezelschap van merken als Custommade, Omsk Belgium en Pyrus, Londense ‘bohemien chic’ exclusief voor België.

03 257 50 57, Volkstraat 9.

www.closet.be

4. Your

Tussen de antiekwinkels van de Kloosterstraat schuilt Your, de concept store van Nederbelg Jorrit Baars. Het pand heeft een oppervlakte van 1100 m² en biedt onderdak aan een kapper en beautycorner van onder andere Korres, boeken en gadgets, en uiteraard fashion. Voor de dames zijn er merken als Sandrina Fasoli, Modström en Sessun ; voor de heren Denim Dept en het Italiaanse Hydrogen.

03 337 71 10, Kloosterstraat 90.

www.your-antwerp.com

5. Clinic + Hospital

Dé place to be voor wie aan koopziekte lijdt. Clinic heeft een ruim aanbod aan denimmerken als Nudie, Paul Smith en G-Star. Zijn overbuur, Hospital (van dezelfde eigenaar) is nieuwer en exclusiever, met merken als Jil Sander en A.F. Vandevorst.

03 248 76 09, De Burburestraat 4-5.

www.clinicantwerp.com

MODEWIJK, Winkelstraten: Drukkerijstraat, Nationalestraat en Aalmoezenierstraat.

6. Elsa

Tot de zomer van 2011 vond je hier de collectie van de Belgische Els Proost, ex-schoenendesigner voor onder andere Dries Van Noten en Emporio Armani. Die collectie werd, voorlopig, stopgezet. Intussen kun je er terecht voor lederwaren van onder meer Veronique Branqhuino, Costume National en Nathalie Verlinden.

03 226 84 54, Nationalestraat 147.

www.elsa-antwerp.be

7. Access

Op zoek naar een geschenk voor je vriend(in) ? Of iets om jezelf te verwennen ? Dan ben je in Access – kort voor ‘accessoires’- aan het juiste adres. Handtassen, sjaals, juweeltjes, parfums (van Agent Provocateur)… You name it, they’ve got it. Let ook zeker op de prachtig ingerichte etalage.

03 231 70 75, Nationalestraat 75.

8. Garderobe Nationale

In tegenstelling tot wat de winkelnaam doet vermoeden, vindt u bij Garderobe Nationale ook internationale merken, zoals het Nederlandse Humanoid en het Deense Bruuns Bazaar. Maar het zijn wel de Belgische merken die eruitspringen, zoals Magdalena, het kleurrijke en vrouwe-lijke merk van shopmanager Nathalie Lachat.

03 485 86 89, Nationalestraat 72.

www.garde-robe-nationale.be

9. Sien

Voor de kleding van het bekende Amerikaanse duo Proenza Schouler kun je in België alleen bij Sien terecht. Daarnaast vind je er ook topmerken als Hakaan, The Row (van Mary-Kate en Ashley Olsen) en de ontwerpen van de Nederlandse Iris Van Herpen, die elk stuk op maat van de klant maakt. Wie nu al wil watertanden, kan surfen naar de uitstekende online store van Sien.

03 232 62 26, Nationalestraat 91.

www.sien-antwerp.com

10. Renaissance

Na de sluiting van modehuis Yohji Yamamoto liet het Antwerpse mode-imperium Princess zijn oog vallen op een indrukwekkend pand in de Modenatie. Twee jaar later is Renaissance net als de andere ‘broers en zussen’ van Princess een vaste waarde geworden, met topmerken als Alexander Wang, Jonathan Saunders en het Belgische Peter Pilotto.

03 369 01 08, Nationalestraat 32.

www.renaissance-antwerp.com

11. Jutka & Riska

Wie zijn hart heeft verloren aan de jaren zeventig en tachtig, vindt dat ongetwijfeld terug in de vintage shop van de zussen Jutka en Riska. De winkel is een kopie van hun pand in Amsterdam en verkoopt zowel vintage als tweedehandskleren, mooi uitgestald per kleur. Ook de accessoires zijn de moeite waard.

0473 52 82 52, Nationalestraat 87.

www.jutkaenriska.blogspot.com

12. Sissy-Boy

De eerste en voorlopig enige Belgische vestiging van deze Nederlandse keten bevindt zich vlakbij het Modemuseum. Sissy-Boy richt zich tot het hele gezin, met leuke en betaalbare basics voor mannen, vrouwen en kinderen, speelgoed, verzorgingsproducten en interieurobjecten van onder meer Orla Kierly.

03 233 24 30, Nationalestraat 36.

www.sissyboy.nl

13. Labels Inc.

Al jaren een favoriet van fashionista’s die houden van designerkleren maar niet van hun prijzen. Je vindt er onder meer tweedehandsspullen of stockoverschot van Marni, Dries Van Noten en Balenciaga. Snel zijn, of regelmatig langsgaan, is de boodschap.

03 232 60 56, Aalmoezenierstraat 4.

www.labelsinc.be

14. Monar

Al meer dan veertig jaar runt familie De Maeijer deze succesvolle schoenwinkel in hartje Antwerpen. Naast het democratisch geprijsde huismerk Monar Antwerp, ontworpen door dochter Els, is er ook keuze uit labels als Chie Mihara en Maison Martin Margiela. Om ook een internationaal publiek aan te spreken, werd vorig jaar een onlineshop geopend.

03 369 50 00, Lombardenvest 61.

www.monar.be

15. CosiCosi

In 2009 kochten Dimitri De Roeck en Caroline Verdonck het aanpalende pand van hun winkel in de Lombardenvest, waardoor ze de oppervlakte meer dan verdrievoudigden. CosiCosi bestaat uit zes shop-in-shop-corners voor de belangrijkste merken, zoals Patrizia Pepe, Atos Lombardini en Ted Baker, nog wat kleinere merken als Stella Forest en een schoenenafdeling.

03 231 30 32, Lombardenvest, 53-55.

www.cosicosi.be

16. Ave

Voormalig Knack Weekend-stiliste Annick Vandecapelle staat bekend voor haar customized vintage jurken en twinsets, die zo uit de garderobe van Jackie O weggeplukt lijken. In haar winkel Ave verkoopt ze naast haar eigen collectie ook kleine, onbekende merken uit Frankrijk en Spanje.

03 227 44 01, Lombardenstraat 18.

www.ave-couture.com

17. Step By Step

Wie houdt van de look van la parisienne, oftewel Je ne sais quoi-chic komt bij Step by Step zeker aan haar trekken. Je vindt er onder meer kleding van Isabel Marant en Vanessa Bruno, maar ook van de Amerikanen 3.1 Phillip Lim en Alexander Wang.

03 213 18 54, Lombardenvest 18.

www.stepbystep-antwerpen.be

18. Verso

Waarom je Verso, dat dit jaar twintig wordt, zeker moet opnemen in je winkelroute ? Voor het majestueuze zestiende-eeuwse pand zelf, met een gloednieuwe afdeling in de kluis van het oude bankgebouw. Voor een hapje en een drankje in het bekroonde Verso Café. Voor de leuke pop-upstores, waaronder die van Coccodrillo. En uiteraard voor de kleding en accessoires, van (vooral Italiaanse) topmerken als Versace, Valentino en Prada. Ook de heren hebben keuze uit meer dan veertig labels.

03 226 92 92, Lange Gasthuisstraat 9-11.

www.verso.com

19. Enes

Het is ontspannen shoppen bij Enes, sinds de boetiek onder handen werd genomen door architect Gert Voorjans. Veel hout, tapijten en gezellige zithoeken zorgen voor een warme sfeer. De winkel is onderverdeeld in drie ruimtes (luxe, casual en accessoires), met uitschieters als By Malene Birger, Designers Remix en het huismerk Enes.

03 227 46 93, Lombardenvest 60.

www.enes.be

QUARTIER LATIN EN STATION, Winkelstraten: Schuttershofstraat, Maria-Theresialei, Graanmarkt, Frankrijklei.

20. SN3

Luxe tot de derde macht, zo kunt u SN3 het best omschrijven. Het aanbod is op zijn minst indrukwekkend te noemen : Chanel, Prada, Dior, Yves Saint Laurent, Stella McCartney… Ook de prijskaartjes zijn indrukwekkend : denk best aan een bedrag met minstens drie cijfers.

03 231 08 20, Frankrijklei 46-48.

www.sn3.com

21. Houben

Harry en Sylvia Houben hebben een duidelijke voorkeur voor Franse en Japanse merken. Zo is de multimerkenboetiek het enige Belgische verkooppunt dat de hele collectie van Céline aanbiedt. Maar ook Alaïa, en het Japanse Comme des garçons, Undercover en Sacai zitten in het aanbod.

03 225 00 32, Maria-Theresialei 17.

22. Graanmarkt 13

“Elke verdieping vertelt een verhaal”, staat te lezen op de website van Graanmarkt 13. Helemaal boven wonen de eigenaars van het pand, Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven. Een verdieping lager is er ruimte voor een feest- en expositieruimte en beneden kun je shoppen. In de kelder is er een restaurant onder leiding van Seppe Nobels, die in 2005 werd uitgeroepen tot ‘Junior Chef van het Jaar’.

03 337 79 91, Graanmarkt 13.

www.graanmarkt13.be

23. Coccodrillo

Het walhalla voor liefhebbers van designerschoenen in België en ver daarbuiten. Voor dames kunnen vooral de schoenen van Tabitha Simmons en Dries Van Noten ons bekoren, voor de heren zijn dat de brogues van Mr. Hare. Wil je op je centen letten, dan ga je beter niet binnen.

03 233 20 93, Schuttershofstraat 9.

www.coccodrillo.be

Voor meer leuke adresjes in Antwerpen, zie www.knackweekend.be

DOOR ELLEN DE WOLF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content