Roosenberg is een goed geoliede zaak. De bediening, het eten en de wijnen genieten een prima reputatie. De druk bezochte grill-brasserie is gunstig gelegen vlakbij de E17 Gent-Antwerpen en valt te bestormen via uitrit 13 Waasmunster. Het riante gebouw is omgeven door terrassen en een ruime parking, en ligt te midden van het groen. Op de gelijkvloerse verdieping vind je aan de ene kant de taverne met onderuitzitsalon en stemmingsvolle hangbar en aan de andere kant de knusse grill-brasserie. De inrichting is hedendaags landelijk en chic maar wars van stijfheid. Vloeren en tafelbladen zijn van gebleekte eik. Grote kokervormige luchters en schemerlampen brengen de gepaste sfeer om ontspannen te tafelen. Om niemand lang te laten wachten, staat de keukenbrigade permanent op scherp en crossen geroutineerde obers in vol ornaat tussen de tafels. Topmanager Bruno De Wilde houdt vanaf het prille begin de zaakjes perfect onder controle. Zo komt het dat Roosenberg al meer dan dertien jaar een onophoudelijk succes kent. Bar, salon en restaurant worden druk bezocht door reizigers, zakenlui en buurtbewoners en er gaat bijna geen dag voorbij zonder een seminarie van een grote firma. Op de eerste verdieping bevinden zich drie vergaderzalen met accommodatie voor kleine en grote groepen. Van al dat vergaderen krijgen zelfs de meest gedreven zakenlui honger. Wanneer de maagjes beginnen te rommelen, zakken de bezinnende managers in groepsverband af naar de brasserie.

Wij reserveerden een tafel voor twee en werden niet verwittigd dat de eetzaal die avond voor drie vierde was verkocht aan uitgelaten seminarievolk. Ons wachtte een ware kakofonie : om elkaar te verstaan, begin je harder te spreken met als gevolg dat de anderen noodgedwongen ook harder beginnen te spreken. Dat resulteerde in een collectieve schreeuwpartij. Voor de rest veel lof voor Roosenberg, voor het schaaltje heerlijke Oil d’Oliva Arbequina Verge Extra bij het verse brood, voor de vakkundig bereide kroketten van Zeebrugse garnalen, opgediend met slaatje met keurig ontvelde tomaat (11,80 euro), en voor de kwaliteit van de gegrilde sint-jakobsvruchten met gronderig smakende Royal Belgian Kaviar, mousseline van knolselder en (te rinse) kaffirsaus (25 euro). Die waardering geldt ook voor het vervolg van de maaltijd : gegrilde borsten van wilde eend met lekkere hachis parmentier (ovenschotel bereid van aardappelpuree, vlees van gekonfijte billetjes en ganzenlever) en opgediend met gebakken wilde paddestoelen en jus met zwarte peper (23 euro), en voor het sappige maar weerbarstige vlees van rib-eye, opgediend met salade, goede frieten en een lichte kruidensaus (18,40 euro).

De warm gekruide karakterwijn Castilla y Leon, D.O. Toro, Viñas Elias Mora 2003 van Victoria Pariente en Victoria Benavides (29 euro) voelde zich naast de hoofdgerechten helemaal in zijn element. Omdat het repertoire nagerechten niet kon boeien en het lawaai niet verstomde, vroegen wij de rekening en dropen af.

stevige aanpak

Roosenberg is een initiatief

van ondernemer Paul Mertens. Deze Limburger had een zestigtal tiercékantoren die hij verkocht aan Ladbroke om daarna acht casino’s in Nederland te exploiteren. Na een kwarteeuw gokbusiness stapte Paul Mertens in de horeca. Omdat geld voor hem al lang geen probleem meer is, pakt hij de zaken stevig aan.

Aan de andere kant van de straat werden 17 hectare bos- en weidegrond bijgekocht voor parking en recreatie. Daar ligt de lanceerbasis van de luchtballonnen van kampioenvaarder Wim Verstraeten.

ROOSENBERG

Patotterijstraat 1

9250 Waasmunster.

03 722 06 00.

Dagelijks open vanaf 11 uur.

GRILL-BRASSERIE

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 5

Service 7

Prijs/kwaliteit 7

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content