Schoon!

1

Ligt het aan de Belgische regen die ons met de natte neus op de klimaatverandering drukt? Deze labels van eigen kweek kiezen voor duurzaamheid.

1 Helder Antwerp

zet in op duurzaamheid met (vaak overschotten van) biologische stoffen, kleinschaligheid en 100% Belgische productie. De 10 items met beperkte stock worden alleen op vraag bijgemaakt. Designer Ramona Stoica heeft nu ook een winkel (Leopoldstraat 19, Antwerpen) waar ze naast eigen ontwerpen gelijkgestemde labels verkoopt.

helderantwerp.be, ramonantwerp.be

2 Valentine Witmeur Lab

blinkt uit in breiwerk dat mee is met z’n tijd. Nu introduceert het merk met de Timeless Collection een reeks klassieke, monochrome en dus tijdloze modellen. Die zijn het hele jaar door verkrijgbaar én draagbaar dankzij het seizoensloze garen.

valentinewitmeurlab.com

3 Eline Van Ree

biedt dit seizoen een minimalistische kijk op het uitbundige Mexico van de jaren 20. Haar sobere ontwerpen laat ze produceren in kleinschalige Spaanse familiebedrijfjes met natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. De prints worden met de hand gedrukt in een kleine studio met verf op waterbasis.

elinevanree.com

2
2
3
3

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content