Geen etalagepoppen maar leuk uitziende kinderen, die zich prettig voelen in hun kleren. Dat wil toch elke ouder en dat willen ze zelf ook. Tien adressen voor hippe kinderkleding en -accessoires.

LE BOUCLE D’OR

Voor uw pagadders tot tien jaar kunt u hier terecht. Niet de grote ketens met de grote merken, hier vindt u geen klassiekers. In Le Boucle d’Or waant u zich in sprookjesland. Geen dromenland met een supermarktgevoel waar alle grote babymerken zich een plek in uw blikveld trachten te veroveren. In dit kinderpaleis is het moeilijk kiezen en wat dan het gemakkelijkste is, is te vragen wat uw oogappel zelf wil, want dat vergeten ma en pa nog wel eens. Dus laat uw kind voor een keer die dingen kiezen die u zelf nooit zou dragen. Dat gaat trouwens ook niet, die dingen zitten toch wel erg strak…

Le Boucle d’Or, Notarisstraat 12, 1050 Elsene. boucledorbruxelles. blogspot.be

PICARD

Als u aan uw kind(eren) zou vragen zelf de kleren te kiezen die ze willen aandoen, dan zullen ze dat met plezier doen. Maar of dat nu een mooie combinatie oplevert ? Dat durven we niet te zeggen. Wat ze willen worden, weten ze maar al te goed. Piloot of koningin of politie of… Wie heeft er hen eigenlijk dat prinsessencomplex aangepraat ? In Picard kunnen ze ook bloeddorstige piraat of roversvrouw worden. En daarvoor moet het niet eens carnaval zijn. En meneer, mevrouw, laat uzelf ook nog eens gaan !

Picard, Kolenmarkt 43, 1000 Brussel, www.picard-megafun.com

CHICKEN RHYTHM

Vroeger konden moeders nog naaien en breien en sokken stoppen en vooral : ze gooiden onze kleren niet meteen in de vuilnisbak als ze er lekker afgeleefd begonnen uit te zien, vaal kleurtje, rafelig kraagje, hier en daar een scheur. Het mocht nog. En als het niet mocht, konden we wel een of andere knie- of ellebooglap uit de Veritas kiezen die onze moeders of grootmoeders er dan op naaiden. Maar tijden veranderen. Chicken Rhythm heeft loads of funky knielappen die je er gewoon opzet met een strijkijzer.

Chicken Rhythm, www.chickenrhythm.com

KLEINE ZEBRA

‘Terug naar school’ of ‘weer naar school’ — taalkundig kunnen beide. Maar daar zouden we het niet over hebben. Of toch, want die eerste schooldag in een nieuwe broek of een nieuw kleedje… dat is steeds toch weer afwachten : traantjes of niet ? (Of loopt uw genie ook zo snel mogelijk naar de juf van de hoogste graad om daar lessen te volgen, waarbij hij niet dadelijk in slaap valt ?) En als zo’n jeans of dat roze kleedje niet volstaat, dan geeft u die schattebout toch nog gauw een spiksplinternieuwe, blinkende boekentas van Kleine Zebra cadeau. Voilà : geen traantjes.

Kleine Zebra, e-shop, www.kleinezebra.com

MUNDO MELOCOTÓN

Of hardcore business en al even harde cash samengaan met zachte babybilletjes en de onschuldige glimlach van uw kleuter ? U dacht van niet, maar Dauwke Van den Eynden (33), ontwerpster van Mundo Melocotón, dacht van wel en werd maart jongstleden verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van de provincie Oost-Vlaanderen. Begonnen in een garage en ondertussen in een magazijn dat ook uit zijn voegen barst. Waar hebben we dat nog gehoord ? In Dauwkes zachte wereld vind je naast beddenlakens, badgoed en kleding ook mooie hoezen voor dat lelijke autozitje.

Mundo Melocotón, Staatsbaan 101, 9991 Adegem. 0486 50 57 43. www.mundo-melocoton.com

TALE ME

“Zo duur voor zo weinig stof.” Of : “Een kind vreet de Nutella van je boterhammen, en je parmaham.” Dat hoor je wel eens. En : “Hoe meer kinderen, hoe minder Nutella.” Maar je wil toch graag dat je nageslacht er wat convenabel bijloopt. Tale Me is een eenvoudig huur/deelysteem voor kinderkleding, voor pagadders tussen nul en vier. Kies het abonnement op maat van u en uw kind en wees ecologisch verantwoord ! Ethisch vanaf het prilste begin. Bovendien kunnen toekomstige moeders er ook zwangerschapskleding huren.

Tale Me, 1000, Huidevettersstraat 62, 1000 Brussel. www.taleme.be

WILD

Wij zijn er, tja, wild van en als uw koters eens naar deze, tsa, wild site surfen, zullen ze u ook warm maken om wat materiaal van Wild in te slaan. Haarscherpe planten-, bloemen- en dierenprints. Digitaal geprint. Een stuk ecologischer dan die goeie oude verf, dus iedereen wordt er beter van. Wat dacht u van een

T-shirt met een beeld van een immense, in psychedelische kleuren gestoken, kever. Of een ‘marcelleke’ vol kikkers, een jurk met steigerende paarden… Wij vragen ons af waar we diezelfde dingen kunnen vinden, voor volwassenen.

Wild. www.wild.eu

LES CHOUX VERTS

Meer dan één ton gevulde pampers — stel u de berg voor in uw tuin of op uw terras –, dat is de afvalberg die uw jonge consument op zijn kerfstok zal hebben als hij drie wordt. Dus kunt u beter kiezen voor wasbare pampers. Beter, dat wel, maar je moet het er wel voor over hebben, want jah, een beetje ‘bah’. Die wasbare pampers vindt u bij Les Choux Verts. Maar als u toch kiest voor die berg goedkope pampers, kunt u hier nog altijd terecht voor biologische kinderkleding. Zo is uw geweten alvast gesust.

Les Choux Verts, Rue de la Tulipe 27, 1050 Elsene, www.leschouxverts.be

DOOR STEVEN GRAAUWMANS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content