Voor fashionista’s hebben de weelderige juwelen van Shourouk al lang geen geheimen meer. Met haar collectie voor Swarovski opent ze nu ook de deuren voor het grote publiek.

Nooit eerder vroeg Swarovski een bekende juwelenontwerpster naar haar visie op de wereld van kristallen. Maar de eerste keuze is meteen de goede : Shourouk Rhaiem, een Parijse ontwerpster met Tunesische roots, bekend voor haar opvallende juwelen en al even opvallende fans, van Lady Gaga tot Michelle Obama.

“Ik heb voor Shourouk gekozen vanwege haar unieke, vrouwelijke, innovatieve, weelderige en kleurrijke stijl”, zegt Nathalie Colin, creatief directeur van Swarovski. “Ze heeft in haar eigen collecties altijd met onze kristallen gewerkt, het is dus een perfecte match. Haar wereld, die geïnspireerd is op de sieraden van de maharadja’s, past uitstekend bij de sfeer van onze Secret Treasurescollectie, waartoe haar juwelen behoren.”

“India is een oneindige bron van inspiratie”, bevestigt Shourouk. “Elke keer ik ernaartoe ga, hou ik nog meer van hoe luid, chaotisch en kleurrijk het land is. Ik vond het fascinerend om de sieraden van Indiase prinsen, die zo rijk zijn aan details, kleur en complexiteit, tot een eigentijdse en prettig draagbare versie te verwerken. De collectie is een eerbetoon aan de pracht en praal van de maharadja’s, met als uitschieter een collier met zwarte, bruine, grijze en satijnen kristallen aan een gedraaide zijden koord.”

Kon u zich gemakkelijk inleven in de wereld van Swarovski ?

Shourouk Rhaiem : De juwelen die u hebt gezien, zouden gerust een collectie van Shourouk zelf kunnen zijn. Dat was ook zo leuk aan deze samenwerking : ik heb veel vrijheid gekregen van Nathalie Colin, die net als ik een echte globetrotter is. Er was uiteraard een thema om rekening mee te houden, en de identiteit van het huis, maar dat paste helemaal in mijn kraam. Op het eerste gezicht lijken de juwelen minder kleurrijk dan wat ik normaal doe, maar als je goed kijkt, zie je ook hier een gevarieerd palet van donkere tinten, om de juwelen een klassieke uitstraling te geven. Alles wordt trouwens, net als voor mijn label, met de hand gemaakt. Als je zo’n fijn werk wilt, kun je niet anders.

Hebben uw Tunesische roots een invloed op uw werk ?

Ik ben opgegroeid in een wereld vol vrouwen die niets liever deden dan fonkelende juwelen dragen en zich opkleden voor speciale gelegenheden. Dat zie je bijvoorbeeld aan mijn grote halskettingen en glanzende designs. Maar ik put evengoed inspiratie uit Parijs, de stad waar ik geboren ben. Ik heb altijd gehouden van de classicistische architectuur gemixt met de smeltkroes van culturen die je vindt in elk district. En zoals elke Parisienne ben ik gefascineerd door de haute joaillerie, wat ik voor mijn label verwerk tot luxueuze, funky statementstukken.

Uw juwelen zijn inderdaad vaak groot en opvallend. Hoe draag je ze best ?

Er zijn geen regels. Alles draait om attitude en durf. De vrouw die mijn juwelen draagt, is niet bang van wat kleur en blingbling. Ze draagt bijzondere stukken op doodgewone dagen en haalt daar plezier uit. Mijn klanten zijn ook zeer divers : van de elegante, klassieke dame zoals Michelle Obama tot de excentrieke als Anna Dello Russo. Zelf combineer ik mijn juwelen graag met een simpel T-shirt of een nonchalante pull, zodat ze mooi tot hun recht komen.

Info : www.swarovski.com.

DOOR ELLEN DE WOLF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content