SAVOOISUSHI

© DIANE HENDRIKX

De dik generfde bladeren van de savooikool zijn te mooi om bruutweg in snippers te snijden en in de pan te laten verdwijnen. Doordat ze zo stevig blijven, zelfs na het koken, zijn ze perfect om allerlei pakketjes mee te maken. In dit recept gebruik je het savooiblad in plaats van een blaadje zeewier om sushi te rollen. Een slinkse en stijlvolle manier om meer groenten in je suhi te verwerken.

VOOR 5 STEVIGE ROLLEN

5 mooie, grote bladeren van een savooikool

190 g sushirijst

600 ml water

3 el sushiazijn

450 g vers zeewier (bijvoorbeeld zeesla, dulce of wakame)

150 g gerookte forel

1 el mayonaise

een kneepje wasabi of sriracha

eventeel 1 el sesamzaad

sojasaus & gepickelde gember om te serveren

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Blancheer de koolbladeren 1 à 2 minuten. Dompel de bladeren meteen onder in ijskoud water. Laat ze uitlekken.

Breng het water en de rijst aan de kook. Dek af met een deksel en laat koken op een zacht vuurtje tot al het water geabsorbeerd is. Laat de rijst van het vuur nog 10 minuten rusten met het deksel op de pot. Spreid de rijst nadien uit op een platte schaal en sprenkel de azijn over de rijst. Meng met een houten lepel en laat de rijst afkoelen tot lichaamstemperatuur. Meng intussen de forel met het gesnipperde zeewier, de mayonaise, de pittige saus en eventueel wat sesamzaad. Maak sushi-rollen door de koolbladeren te bekleden met een laag rijst, vul daarna met de forelvulling en rol op tot een strakke rol. Snijd in stukjes en serveer met gember en sojasaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content