Voor 4 :

Sashimi : 4 sint-jakobsvruchten, 200 g haasje van gele rugvintonijn

Wasabimousse : 1 blaadje gelatine, 100 ml melk, 1/2 el wasabi, 1/2 el gembersap, 60 ml opgeklopte room, peper, 1/2 honing, sap van 1/2 limoen

Sojadipsaus : 1 cm gepelde verse gember, 2 lente-uitjes, fijngehakt, 1/2 el fijngeraspte limoen, 1/2 el limoensap, 3 el donkere sojasaus, 3 el water, paar takjes bieslook

Exotische groentjes : 1/2 fijngesneden paprika, 100 g geraspte wortel, 100 g geraspte knolselder, 4 el witte azijn, 3 el suiker, 1 1/2 dl water, peper en zout

Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.

Wasabimousse : week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg.

Sojadipsaus : vermeng alle ingrediënten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook.

Exotische groentemarinade : meng alle ingrediënten en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Dresseer : leg bovenaan het vierkante bord dakpansgewijs een rijtje sint-jakobsvruchten en onderaan een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daartussen de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.

Wijnen

Aperitief

Champagne Bollinger Special Cuvée : rijke, complexe wijn met body en karakter, en veel meer dan louter sfeervolle bubbels. Een feestelijke opener voor fijnproevers.

Bij het koude voorgerecht

Cañusverus Malvasia de Toro, 2004 : gemaakt van 95 procent malvasia en 5 procent verdejo, zuiver van smaak met lichtzoete hint.

Dopff au Moulin, Pinot Gris de Riquewihr, 2001 : discrete wijn met karakteristieke finesse van pinot gris.

Bij het warme voorgerecht

Spy Valley, Sauvignon Blanc, Marlborough, 2004 : krachtige wijn met evenwicht tussen aciditeit en rijke aroma’s.

Château Mont-Redon, Lirac, 2004 : witte côtes du rhône, speels en fris, gemaakt van grenache blanc.

Bij het hoofdgerecht

Belfiore Falesco, Rosato, Lazio, 2003 : gemaakt van 80 procent merlot en onder meer 10 procent aleatico, met kruidige neus en krokante zuren.

Château du Moulin, Puisseguin Saint-Emilion, 1999 : typische saint-émilion die perfect past bij dit zuiders visgerecht.

Bij het nagerecht

Fonseca Porto BIN°27 Finest Reserve Porto : gemaakt in ruby-stijl met zoet fruit, rode kersen en chocolade in de mond. Mooie balans tussen zoet en kracht, fruit en alcohol.

Bij de koffie

Bowmor Single Malt Whisky 12 jaar oud : medium geturfd met ziltig aroma en lange afdronk met hints van chocolade en boeket van citrusvruchten.

De wijnen komen van Cinoco in Brussel (02 410 47 47).

De vis, schaal- en schelpdieren werden geleverd door vishandel Guido Meersschaut in Ledeberg (09 232 33 22).

Bloemstuk van Avenue in Stekene (0474 89 11 86).

+

+

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content