Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.
...

Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg. Wasabimousse : week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg. Sojadipsaus : vermeng alle ingrediënten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook. Exotische groentemarinade : meng alle ingrediënten en laat 24 uur marineren in de koelkast. Dresseer : leg bovenaan het vierkante bord dakpansgewijs een rijtje sint-jakobsvruchten en onderaan een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daartussen de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.Aperitief Champagne Bollinger Special Cuvée : rijke, complexe wijn met body en karakter, en veel meer dan louter sfeervolle bubbels. Een feestelijke opener voor fijnproevers. Bij het koude voorgerechtCañusverus Malvasia de Toro, 2004 : gemaakt van 95 procent malvasia en 5 procent verdejo, zuiver van smaak met lichtzoete hint. Dopff au Moulin, Pinot Gris de Riquewihr, 2001 : discrete wijn met karakteristieke finesse van pinot gris. Bij het warme voorgerechtSpy Valley, Sauvignon Blanc, Marlborough, 2004 : krachtige wijn met evenwicht tussen aciditeit en rijke aroma's. Château Mont-Redon, Lirac, 2004 : witte côtes du rhône, speels en fris, gemaakt van grenache blanc. Bij het hoofdgerechtBelfiore Falesco, Rosato, Lazio, 2003 : gemaakt van 80 procent merlot en onder meer 10 procent aleatico, met kruidige neus en krokante zuren. Château du Moulin, Puisseguin Saint-Emilion, 1999 : typische saint-émilion die perfect past bij dit zuiders visgerecht. Bij het nagerechtFonseca Porto BIN°27 Finest Reserve Porto : gemaakt in ruby-stijl met zoet fruit, rode kersen en chocolade in de mond. Mooie balans tussen zoet en kracht, fruit en alcohol. Bij de koffieBowmor Single Malt Whisky 12 jaar oud : medium geturfd met ziltig aroma en lange afdronk met hints van chocolade en boeket van citrusvruchten. De wijnen komen van Cinoco in Brussel (02 410 47 47). De vis, schaal- en schelpdieren werden geleverd door vishandel Guido Meersschaut in Ledeberg (09 232 33 22). Bloemstuk van Avenue in Stekene (0474 89 11 86).++