Salade van gegrilde perzik, basilicum, halloumi en zwarte olijven

© Eefje De Coninck

Deze salade zit vol grote smaken: de zoute halloumi past wonderwel bij de zoete perzik en de tahindressing brengt alle elementen samen.

Voor 4 personen
  • 4 perziken
  • 1 handvol basilicum
  • 500 g halloumi
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 bussels waterkers
  • Sap van 1/2 citroen
  • 4 el tahin
  • 4 el water
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap. Leng aan met het water tot je een lopend sausje hebt. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de perziken in de helft en haal de pit eruit. Snijd elke helft in 3 partjes. Laat de grillpan heet worden en gril de partjes aan beide kanten tot ze mooie bruine grillstreepjes hebben.
  3. Snijd de halloumi in plakjes en gril ook de plakjes kaas. Schik de waterkers op een serveerschaal. Leg hierop de perzik en de halloumi, werk af met de basilicum, olijven en de dressing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content