Maynards, Matfield, Tonbridge, Kent TN12 7DU, Groot-Brittannië, +44 1892 723 966, fax +44 1892 723 312,

www.maynardskent.com,

mail@maynardskent.com

M aynards is een heel bijzonder landhuis, op een heel bijzondere plek in het groen van Kent. Het oudste gedeelte ervan dateert van de dertiende eeuw en daar worden de gasten ondergebracht, zodat ze volop kunnen genieten van de rust in een historisch perspectief. Sue en Erik Thorbek ontdekten het pand drie decennia geleden, toen ze onverwachts een mooi bod kregen op hun huis in Royal Tunbridge Wells.

“Ik haatte het om in een doodlopende straat te wonen. Bovendien had ik altijd al iets met oude huizen. En omdat niemand het wilde, viel het niet eens duur uit, zodat er nog wat centen overbleven om centrale verwarming te installeren en de rotte vloer in de keuken op te breken en te vervangen”, herinnert Sue zich.

Maynards oogt als een cottage op een postkaart, badend in het groen en voorzien van een bijzonder grote tuin met verwarmd zwembad en een boomgaard. We logeren er op de eerste verdieping, in de grote voorkamer die op het zuiden uitziet en waar geen vlak horizontaal en geen lijn recht loopt. De badkamer is op de gang, omdat eigenaars van beschermde huizen nu eenmaal van de muren moeten afblijven. Daarom heeft Sue voor haar gasten dikke kamerjassen voorzien. Wie te beschroomd is, vindt op de tweede verdieping onder het dak de enige kamer mét badkamer.

De Thorbeks hadden al vele keren de wereld afgereisd toen ze vier jaar geleden besloten het wat rustiger aan te doen en Antony in huis haalden om een aantal klussen over te nemen. Maar omdat hij ook een uitstekende kok bleek, zag Sue wel wat in een b&b met Antony als chef in residence. En aldus geschiedde, tot vreugde van de gasten, die er meer dan verwend worden en een bijzonder fraaie zitkamer ter beschikking krijgen, waar ze weggezakt in de kussens kunnen lezen of niksen. En waar altijd wel een paar van de zes honden en de twee Perzische katten hen gezelschap komen houden. “Erik zag die b&b aanvankelijk niet zo zitten,” zegt Sue, “maar het huis is er weer door tot leven gekomen en we krijgen vaak fantastische mensen over de vloer.”

De enthousiaste gastvrouw zorgt er elke avond weer voor dat het diner tot een feest voor oog en smaak uitgroeit, met verfijnd bestek en een viergangendiner met natuurlijke producten die Antony in het achterhuis klaarstoomt. En wie het helemaal naar zijn zin wil hebben, kan in de wijnkelder een paar prima flessen laten ontkurken. Ook ’s ochtends gaat het er feestelijk aan toe. Dan wordt een gevarieerde, verse fruitsla opgediend, met graanproducten en een zeer gevuld Engels ontbijt dat tot ’s middags wordt verzorgd. Om maar te zeggen dat de Thorbeks het beste maar net goed genoeg vinden voor hun gasten.

Maynards telt drie dubbele en twee eenpersoonskamers. Eén van de grote kamers heeft een badkamer, de andere delen er een op de gang. Voor een tweepersoonskamer wordt 120 pond aangerekend, ontbijten inbegrepen. Een viergangendiner met hapjes vooraf kan voor 33 pond per persoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content