Romige Indiase rijst

© Diane Hendrikx

Voor 4 personen:

20 + 5 cl volle room

15 cl water

20 cl kokosmelk

4 el bruine suiker

oe vanillestokje

100 g ronde rijst

3 peulen gemalen kardemom

Zeste van limoen naar smaak

1 snufje kaneel

oe tl oranjebloesemwater

Grof gemalen pistachenoten (optioneel, voor de garnering)

1. Roer 5 cl volle room door 15 cl water. Zet opzij.

2. Doe 20 cl volle room, de kokosmelk, de suiker en het halve vanillestokje in een kookpan. Breng aan de kook.

3. Voeg de ronde rijst toe.

4. Zet 20 minuten op een laag vuur, roer af en toe. Doe er, wanneer de bereiding te dik wordt, wat van het room-watermengsel bij om het vloeibaar te houden.

5. Voeg de kardemom, de limoenzeste, de kaneel en het oranjebloesemwater toe.

6. Laat minstens 15 minuten zachtjes koken. Voeg ook nu indien nodig wat room-watermengsel toe. Beëindig het proces zodra de rijst goed zacht is en op de tong smelt.

7. Serveer in glazen of schaaltjes. Bestrooi eventueel met grof gemalen pistachenoten.

Tip: dit dessertje is het lekkerst wanneer je het dezelfde dag nog consumeert, zonder dat het in de koelkast heeft gestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content