Voor 4 personen:

2 rode bieten
...

2 rode bieten 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 venkel 60 g boter + 1 klontje extra 200 g risottorijst 1 glas witte wijn oe l groentebouillon oe l vers sinaasappelsap 150 g feta 3 takjes dille 1 citroen 1 sinaasappel 1. Verwarm de oven op 200°C. Leg de bieten op een bakplaat en laat ze minstens een uur, afhankelijk van de grootte, garen in de oven. Doe dit best een uurtje vóór je de risotto maakt. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de venkel flinterdun met behulp van een mandoline. 2. Verhit een klontje boter in een pan met hoge rand. Stoof de ui en knoflook op een zacht vuurtje glazig. Zet het vuur weer hoger en voeg de rijst toe. Roer tot de rijst glazig wordt en blus met een glas witte wijn. Laat het vocht verdampen. 3. Pel ondertussen de rode bieten en snijd in gelijke blokjes van 1 cm. Voeg de blokjes rode biet aan de rijst toe. 4. Meng het sinaasappelsap met de groentebouillon. Voeg een pollepel van de sinaasappel-groentebouillon aan de rijst toe en laat de rijst het vocht opnemen. Voeg telkens een pollepel van het vocht toe totdat de rijst gaar is. Blijf roeren. 5. Brokkel net voor de laatste pollepel 100 g feta bij de risotto. 6. Roer de boter onder de warme, smeuïge risotto en werk af met de flinterdunne venkel, dille, citroen- en sinaasappelrasp en het overschot van de feta, peper en zout.