Rijstfritters

Diane Hendrikx

Tip: alle groenten zijn bruikbaar in deze rijstfritters, alsook alle kruiden die je kunt vinden in de koelkast. Lekkere combinaties zijn pompoen met komijn, hazelnoten en koriander of geraspte wortel, sinaasappelzeste en honing.

Voor 12 Ć  14 stuks

Fritters:

  • 100 g ongekookte bruine rijst
  • 1,5 geraspte courgette
  • 20 g bieslook
  • 10 g dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g fetakaas
  • 3 eieren
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zeste van 2 citroenen
  • 1 chilipeper
  • 8 el bloem
  • Peper en zout

Dip

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el hummus
  • Sap van 2 citroenen
  • Zeste van 1 citroen
  • Peper en zout
Bereiding

1. Laat de geraspte courgette goed uitlekken. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Snipper de bieslook en dille. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chili fijn.

2. Doe alle ingrediƫnten voor de fritters in een grote kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

3. Verhit olie in een braadpan en leg telkens Ć©Ć©n grote eetlepel van het beslag in de pan. Plet het beslag met de achterkant van de lepel in een rondje. Bak de fritters twee minuten aan elke kant.

4. Maak ondertussen de dip. Meng alle ingrediƫnten voor de dip goed onder elkaar en werk eventueel af met extra bieslook of dille. Serveer met de rijstfritters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content