TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Iedereen is jaloers op mijn hortensia’s”, zegt Geneviève, die met haar man een aardige, witte b&b runt onder een gigantisch rieten dak. Errond bloeien de hortensia’s zoals nergens elders. Haar man Christian, een Breton, had altijd al van zo’n rieten bekroning gedroomd en is grotendeels verantwoordelijk voor de lay-out van het huis, dat ze 24 jaar geleden in Verton, enkele kilometers ten oosten van Berck, optrokken.

Twaalf jaar geleden stelde Geneviève een eerste kamer open voor gasten. “Als je behoorlijk vrienden kunt ontvangen, kun je ook gasten plezieren. En toegegeven, het lukte aardig. Al vonden de kinderen dat ze een deel van hun privacy kwijt waren. Uiteindelijk besloten we een tweede huisje aan te bouwen, dat exclusief voor gasten was bedoeld, en er eigenlijk bijna organisch mee verbonden is.”

De kinderen reageerden opgelucht en in de annex werden drie heel mooie kamers uitgebouwd. Zelf verkiezen we de rust van de gele kamer met het bloemetjesmotief en de halfopen badkamer met lavabo en douche. Het toilet zit in een aparte ruimte, en het geheel krijgt nog meer allure door een oude kast waarop een bloemenmotief werd uitgewerkt. “Over de kleine televisie heb ik zo mijn twijfels,” zegt de gastvrouw, “omdat die een beetje stoort.” We geven haar gelijk, wie hier komt, heeft geen behoefte aan bomaanslagen en soaps.

Jongelui kiezen meestal voor de duiventoren, het centrale deel van de annex dat uit twee verdiepingen bestaat. Boven zit een zeer sobere slaapkamer in blauw en wit, op de benedenverdieping vindt men de badkamer, onder de trap werd het toilet geïnstalleerd. Er is ook nog een Engelse kamer met overweldigend bloemenbehang.

Het ontbijt wordt in een art-décoruimte geserveerd waar enkele prachtige radiomeubels staan. Dat ontbijt is meer dan een vermelding waard, en echt niet alleen vanwege wat op tafel komt: diverse kaassoorten, brioches, croissants, Frans brood, maar ook huisgemaakte confituren. Elke dag van de week wordt een ander servies klaargezet, op aangepaste napjes, zeven in totaal. Er is een zebraservies, een groen, een groen-met-geel en een alleraardigst barbotine, met fruit in reliëf. En natuurlijk horen daar linnen servetten bij.

De gastvrouw praat honderduit, leeft zich uit in haar nieuwe opdracht. Het huis ligt op het einde van de wereld, en de meeste gasten komen dan ook voor de rust. Maar desgevallend ligt de zee op slechts vijf kilometer, het versterkte Montreuil op tien, Le Touquet op vijftien kilometer.

La Chaumière telt vier kamers die tegen 50 euro per kamer worden verhuurd, ontbijten inbegrepen. Voor één persoon wordt 42 euro aangerekend.

La Chaumière, 19 rue du bihen, F-62180 Verton, Frankrijk, +33 321 84 27 10,

www.alachaumiere.com, genevieve.terrien@free.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content