Ribbenkost

1 © DIANE HENDRIKX

De perfecte ribbetjes of spareribs zijn heerlijk zacht, ongelooflijk smaakvol en gewoon leuk om rustig op te peuzelen. Maar hoe maak je ze zo sappig vanbinnen en krokant vanbuiten? Het geheim van verrukkelijke ribbetjes zit hem in geduld, veel geduld.

Ribbenkost
© DIANE HENDRIKX

Uncle Sam’s ‘Love me Tender’ ribbetjes

VOOR 6 PERSONEN

VOOR DE MARINADE

2 tl dijonmosterd

1 tl paprika

3 tl appelazijn

3 tl worcestersaus

2 teentjes knoflook

2 tl honing

2 tl cassonadesuiker

2 tl sojasaus

2 mespuntjes cayennepeper

10 cl biologisch appelsap

10 cl ketchup

VOOR DE RIBBETJES

2 kg ribbetjes (spareribs)

50 cl biologisch appelsap

1. Doe alle ingrediënten samen in een pan en laat 10 minuten op laag vuur inkoken. Zorg ervoor dat de suiker goed is opgelost. Laat afkoelen.

2. Leg de ribbetjes in een grote schaal, geschikt voor de oven. Bestrijk ze rijkelijk met de marinade. Dek af met folie en zet een nacht in de koelkast.

3. Haal de schaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur.

4. Verwarm de oven voor op 100°C. Giet intussen 10 cl appelsap op de ribbetjes, tijdens het koken verdampt dit waardoor het vlees wordt gekonfijt zonder uit te drogen. Leg de ribben met het bot naar boven en dek de schaal af met aluminiumfolie.

5. Zodra de oven is opgewarmd, zet je de schaal gedurende 2 uur in de oven.

6. Haal de schotel uit de oven en giet de resterende 50 cl appelsap erover. Zet opnieuw 2 uur in de oven.

7. Verwijder de aluminiumfolie, verwijder het gesmolten vet en draai de ribbetjes om, met het bot naar onderen. Zonder folie zal de buitenkant van het vlees lichtjes uitdrogen en de marinade absorberen. Zet weer 45 minuten in de oven. Draai de ribbetjes nog eens om en zet nog een laatste keer 45 minuten in de oven.

TIP: bereid de marinade een dag vooraf zodat ze goed op smaak is.

2
2© DIANE HENDRIKX
4
4© DIANE HENDRIKX
7
7© DIANE HENDRIKX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content