1.

Vanaf 8 uur (in het weekend vanaf 10) kunt u voor een ontbijt bij Coffeelovers terecht. Branderij Blanche Dael zorgt voor een topkopje.

Coffeelovers, Ruiterij 2, +31 (0)43 356 19 44, www.coffeelovers.nl

2.

Studentikoos brunchen kan in watermolen de Bisschops-molen met een artisanaal gebakken brood en gulle koppen melk of koffie.

Bisschopsmolen, Stenenbrug 1-3, +31 (0)43 327 06 13, www.bisschopsmolen.nl

3.

Appart serveert creatieve gerechten in een trendy omgeving. Voor flinke eters, want de porties zijn groot en redelijk van prijs.

Appart, Achter De Molens 15, +31 (0)43 390 08 36, www.barsserie.com

4.

Beluga. Tweesterrenkeuken bij topchef Hans van Wolde. Aan de rand van de nieuwe wijk, de zaak heeft een leuk terras met uitzicht op de moderne Hoge Brug.

Beluga, Plein 1992 12, +31 (0)43 321 33 64, www.rest-beluga.com

5.

Beluga Nxt Door is betaalbaarder. Deze m’as tu vu-stek biedt een voorsmaakje van het moederbedrijf en mikt op een jonger publiek.

Beluga Nxt Door, Koestraat 2-6, +31 (0)43 310 10 20, www.nxtdoor.nl

6.

Chateau Neercanne. (1 Michelinster) Even buiten de stad, in het enige terrassen-kasteel van Nederland. De wijnkelder in een oude mergelgrot vormt de bijzondere aperitiefruimte.

Chateau Neercanne, Cannerweg 800, +31 (0)43 325 13 59, www.chateauhotels.nl

7.

Molo 5 : een stukje Venetië in de binnenhaven. Aan het water of in de gewelfde kelder, voor een zonnige lunch of een indiansummerdiner.

Molo 5, Bassinkade 5, +31 (0)43 327 00 33, www.molo5.nl

8.

Café Zuid : een van de aantrekkelijkste terrassen met uitzicht over park en Maas. Ideaal voor een trendy hap tussen de lokale beau monde.

Café Zuid, Plein 1992 15, +31(0)43 361 05 55, www.cafezuid.nl

9.

Restaurant O. Liefhebbers van zeeproducten reserveren best tijdig. Zeer populair door de vernieuwende en eerlijke keuken.

Restaurant O, Rechtstraat 76, +31 (0)43 325 97 47, www.restaurant-o.nl

Eetwinkels 10.

Le Salonard : authentiek brood. Rechtstraat 84, www.lesalonard.nl

11.

Smaakmaker Adriaan : tradi-tionele speciaalzaak van mos-terd, chutney en jam. De keu-ken maakt deel uit van de zaak. Pieterstraat 36, www.adriaandesmaakmaker.nl

12.

Slager Joep Schürmann : limousinrund van eigen kweek en dagverse bereidingen van traditioneel zuurvleesch en tête de veau. Wycker Burgerstraat 27, http://joepschurmann.nl

13.

Patisserie Royale voor zijn ganaches en Limburgse vlaaien.

Wycker Burgerstraat 13, www.royale.nl

14.

Blanche Dael : authentieke koffiebranderij heeft ook bijzondere thee en huisgeroosterde pinda. Wolfstraat 28, www.blanchedael.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content