Waar vroeger de boomgaard lag, is nu een ruime parking aangelegd. Zo kom je in het mooi gerenoveerde hoevetje waarin sinds begin september van vorig jaar het restaurant Deboeveries een nieuw leven begon, nadat het voorheen in Gavere was gevestigd. Het ligt wat afgelegen van de drukke Kortrijksesteenweg, zodat het er rustig is. We worden (bijna overdreven) vriendelijk verwelkomd door Caroline Deboeverie-Danneels, die samen met haar man Bert de dienst in de zaal waarneemt. Aan het fornuis staan trouwens papa Jean-Pierre Danneels (ex-chef Auberge du Pêcheur) en papa Johan Deboeverie.

Als je binnenkomt is links de kleinste ruimte waar het haardvuur brandt en rechts de grootste ruimte met een toonbank die veel plaats inneemt, zodat de tafels heel dicht bij elkaar staan, wat een zakengesprek of een gesprek-met-zijn-tweetjes niet ten goede komt. Een aparte plaats voor rokers is er niet. Maar het interieur oogt heel aantrekkelijk, de tegelvloer en de houten balken van de zoldering zorgen voor een sobere en smaakvolle sfeer. De tafels zijn netjes met een linnen loper gedekt en op elke plaats wacht een servet in dezelfde passende kleur. Wat vermoedelijk oorspronkelijk ooit de bovenkamer of de ‘voute’ was, is gezellig ingericht met één grote tafel en zes stoelen en biedt door het venster een mooi uitzicht op een stukje natuur. We kunnen zelf een tafeltje uitkiezen, maar er wordt niet aangeboden onze jas weg te hangen.

Op de kaart staat een niet al te uitgebreide keuze van klassieke gerechten, gaande van kroketten en scampi’s over zeetong en zwezeriken tot filet pur en tournedos Rossini, terwijl op de wijnkaart de Franse wijnen veruit in de meerderheid zijn, met daarnaast telkens een drietal wijnen uit Chili, Zuid-Afrika en Californië. Naast de keuzekaart is er een maandelijks wisselend menu voor 30 euro (of 40 euro met aangepaste wijnen) en is er ook nog een themamenu, zoals een wildmenu en een wintermenu, voor 35 euro (of 45 euro). Op weekdagen is er een lunch voor 13,50 euro. Vandaag is dat een voorgerecht met een warme terrine van gerookte zalm, waarin stukjes van jakobsschelpdier zijn verwerkt, en een schuimig botersausje. Als hoofdgerecht zijn er sneetjes eendenborst met pepersaus waarin een vleugje sinaasappel opvalt, met een gestoofd appeltje, rode veenbessen, champignons en aardappelkroketjes. Op tafel verschijnt ook een mandje met lekker brood dat in huis wordt gebakken. Met twee glazen wijn en de koffie wordt voor deze lunch 20 euro gerekend. Eerst wordt aan tafel een witte Chileense Christobalwijn ingeschonken en daarna een glas bordeaux (Château la Bourdette, 2002). Maar vooraf worden we vergast op twee welkomsthapjes die bestaan uit een stukje Breydelham met gekarameliseerde ananas en een glaasje Brusselse kaas met stukjes appel en zalm erin.

De dienst verloopt vlot, ofschoon de jonge gastvrouw nog wat allure mist. Jammer ook van de banale muziek. Niet echt een vernieuwende, maar toch een heel smakelijke en correcte keuken met een bijzonder gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Dat weten blijkbaar nog veel andere gegadigden, want het eethuis loopt behoorlijk vol. Kortom, een adresje om te onthouden en aan te bevelen.

Restaurant De Boeveries, Lijnstraat 2, 9831 Deurle, 09 282 33 91, www.deboeveries.be

Paul Heysse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content