Ligging : aan de rand van Arbre (Profondeville), met uitzicht over de velden I Sfeer : eigentijds met veel ruimte en licht I Prijzen : zeer redelijk I Reistijd : een uur rijden van Brussel

Het gebeurt niet vaak dat uitbaters van B&B’s resoluut voor een moderne aanpak kiezen, zoals Anne en Pierre Résimont. Het koppel runt sinds twintig jaar het restaurant Eau Vive in Arbre, dat sinds enkele jaren zelfs een Michelinster voert. Maar steeds vaker vroegen klanten naar slaapplaatsen in de buurt, en dus staken de wakkere Walen de handen uit de mouwen. “We wilden een klein hotel”, zegt de chef, “met dezelfde service en zonder verplichtingen. En we houden van eigentijds, maar dan wel tijdloos eigentijds.”

Enkele maanden geleden bouwden ze op enkele minuten afstand van het restaurant een modern pand dat de naam van hun aangenomen kinderen draagt, Medissey. Het eerste wat opvalt, is de enorme ruimte, én het licht. Maar ook het aanhouden van de rechte lijnen, en het gebruik van glas voor de deuren. Op de benedenverdieping is er een zeer ruim salon, met een open haard en een grote flatscreen, waar het lekker lui uitrusten is. In dezelfde ruimte, maar zonder echte scheidingsmuren, vindt de bezoeker een open keuken, een ruime biljartzaal én een eethoek. Het is er ’s morgens rustig ontbijten, met uitzicht over de velden. Wat er op tafel komt, is verre van alledaags : vers fruitsap, een fruitsla, een rol lokale geitenkaas, broodjes en croissants, charcuterie. En dat alles met liefde klaargemaakt door Caroline, een nichtje van Anne, die de B&B runt. Als het weer een beetje meezit, wordt het ontbijt buiten geserveerd.

De kamers zijn sober, met uitstekende bedden en regelbare dimlichten. De sfeer kan er bepaald worden door met de kleur te variëren. Bij het reserveren kan de klant al zijn kleur kiezen, maar kan die zelf ook weer aanpassen. “Een idee dat we opgedaan hebben in het Parijse hotel Murano”, zegt Pierre.

Van kamer 1, waar ik de nacht doorbreng en waar volop ruimte is, stapt men direct op het terras. Er is veel gebruikgemaakt van donker hout, terwijl de muren sober lichtgrijs gelaten werden. De badkamer heeft een regendouche en is kraaknet. Kortom, dit adres is een aanrader, en er is ook nog een zwembad in de tuin. Wie de dag besluit met een etentje in Eau Vive (een onovertroffen degustatiemenu à 65 euro…) kan er weer voor een tijdje tegen.

TIP

Een bezoek aan de

tuinen van Annevoie of een fietstocht in de buurt met de fietsen die ter beschikking staan.

Info

Espace Medissey telt vijf kamers tegen 100 en 150 euro en een suite voor 200 euro, inclusief ontbijten.

a

Espace Medissey, Chemin des Seize Pieds, 5, 5170 Bois-de-Villers, Arbre (Profondeville), 081 40 71 80, www.medissey.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content