Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

ZEILEN

Vijf seizoenen lang al organizeert New Adventures sportieve zeilvakanties met Kefalos op het Griekse eiland Kos als uitvalsbasis. Het eiland dat 600 mijlen ten noorden van Rhodos ligt, werd speciaal uitgekozen omwille van de ideale zeilwinden. Het zeilprogramma start dit jaar op 20 mei, eindigt op 14 oktober en wordt opgedeeld in weekpakketten. Het is niet alleen bedoeld voor fervente zeilers, ook volslagen leken kunnen mee aan boord. Het team dat onder leiding staat van voormalig wereldzeiler Jan Blomme begeleidt immers de klanten en staat hen waar nodig volledig bij. De deelnemers zeilen met catamarans waarmee dagtochten worden gemaakt en betalen voor een weekpakket minstens 28.480 frank. De prijs omvat zowel de vluchten Brussel-Kos-Brussel, de transferts, de overnachtingen, zes dagen zeilen, begeleiding en initiatie evenals het gebruik van het materiaal en de verzekering. Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Vanaf eind juni tot eind juli kan men in groep (max. 12 personen) een week lang de sensatie van het maxi-racen beleven aan boord van de CĆ“te d’Or waarmee Eric Tabarly destijds aan de Whitbread Race deelnam. Een weekendje maxi-racen naar Santorini of Kreta afhankelijk van de windrichting kost wel 197.000 frank voor het volledige schip en exclusief de vluchten uit Brussel.

– Info : New Adventures, (051) 24.83.45.

GEZINSVAKANTIES

In het gezinsvakantieboek van Gezinsvakanties/Familiatours vindt men allerlei aanbiedingen voor verblijfsvakanties. Het gaat meestal om verhuringen en hotelvakanties met een duidelijke knipoog naar de kindvriendelijkheid. Onder de nieuwe voorstellen noteerden we in Hotel Schoos in Fleringen (zuidelijke Eifel) halfpensionprijzen vanaf 1425 frank per nacht, waarbij jongeren tot 17 jaar gratis in de kamer van betalende volwassenen logeren. In Arles kan men in het vakantiedorp “Le domaine de l’Estajan” een appartement (5 Ć  6 personen) huren vanaf 7500 frank per week. In het hoogseizoen wordt dat wel 23.900 frank. Ook nieuw is een vijfdaags Fries fietsarrangement in de negentiende-eeuwse herberg die tot Hotel Oostermeer werd omgebouwd : 7585 frank in halfpension, inclusief huur van een fiets voor twee dagen. Kinderen tot twee jaar betalen niets, jongeren van 3 tot 9 jaar genieten van halve prijs. Verlenging kost 1580 frank per dag in halfpension.

Uit de brochure “groepsreizen” onthouden we een achtdaagse naar Malta vanaf 25.900 frank (vluchten, transferts, halfpension, exkursie). Jongeren tot 11 jaar betalen 16.450 frank.

– Info : Het Gezinsvakantieboek kan gratis worden afgehaald in de Troonstraat 125 in 1050 Brussel, of wordt bij schriftelijke aanvraag opgestuurd in ruil voor drie postzegels van 16 frank. Tel. : (02) 507.89.89. Fax : (02) 507.89.79.

KONING AAP

Chinawinkel Koning Aap organizeert al tien jaar avontuurlijke reizen voor mensen die de vrijheid van individueel reizen verkiezen, maar te weinig tijd hebben om alles zelf te organizeren. De meeste reizen gaan richting Aziƫ, maar ook Zuid-Amerika staat geprogrammeerd. Een klassieke Chinareis van 22 dagen kost ongeveer 73.075 frank plus 9250 frank voor maaltijden en exkursies, een iets origineler voorstel waarbij de Yangzi wordt afgevaren, neemt dertig dagen in beslag en kost 74.935 plus 12.025 frank.

Helemaal apart en bestemd voor geoefende reizigers is een Tibet-expeditie waarvoor men 35 dagen hoort uit te trekken. Hoogtepunt is de drie dagen durende staptocht (51 km) rondom de Mount Kailas, de heilige berg voor vier religies, waarbij een hoogte van 5670 meter wordt bereikt. Reken op 111.925 plus 7400 frank.

Voor de verkenning van Laos en Noord-Vietnam neemt Koning Aap 31 dagen de tijd en de deelnemers reizen zowel per fiets, per boot, in jeeps als te voet om de afgelegen minderheidsgroepen en unieke landschappen te bezoeken. Voorzie 88.349 plus 8325 frank. Voor een atypische, over dertig dagen uitgesmeerde Rajastanreis moet men op 52.725 frank rekenen, en 9250 frank voor maaltijden, drank en exkursies.

Een expeditie met Toyota Lancruisers doorheen Oman zorgt voor heel veel afwisseling met kampementen in de duinen van de Wahiba-woestijn, maar ook een bed in een driesterrenhotel en een boottocht naar de eilandengroep Damanyat. Deze unieke ontdekkingsreis duurt 27 dagen en kost 93.890 frank, plus 13.875 frank zakgeld. Voor alle vermelde reizen kunnen de opgetelde prijzen als all in gelden, zelfs met een paar souvenirs inbegrepen.

– Info : Chinawinkel Koning Aap, Savaanstraat 3 in 9000 Gent, (09) 234.13.11. Fax : (09) 233.52.92.

PIERRE DARGE

Ook voor beginners : zeilen met de catamaran op de Middellandse Zee.

Chinawinkel Koning Aap : Aziƫ voor individualisten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content