Goed georganiseerd op reis betekent onder meer: ballast vermijden. Een uitgekiende beautycase is essentieel.

Twee-in-een-shampoos of all-over-shampoos zijn het typevoorbeeld van een ‘dubbelslagproduct’. Ze zijn ideaal voor op reis, en schelen een pot of tube in de bagage. Zeker wanneer je kiest voor een product met een neutrale geur of met een uniseks parfum, zodat het ook bruikbaar is voor de eventuele partner. Dagverzorging die als nachtcrème kan dienen, is een ander klassiek voorbeeld van een dubbelslagproduct. Het gaat dan meestal om niet vette emulsies of fijne hydraterende crèmes. In een dunne laag aangebracht, dienen ze als gewone verzorging, in een dikke laag fungeren ze als masker. Ook met gekleurde dagcrèmes of de nieuwe zelfbruiners bereik je een meervoudig effect: ze geven een gezond kleurtje, zijn huidverzorgend en beschermen meestal nog tegen de zon.

Ook met veel make-upproducten kan je meer dan een kant uit. Vetvrije gezichtspoeders en blushers kunnen als oogschaduw worden gebruikt, en de meeste lipsticks kleuren en verzorgen de lippen tegelijk.

In combinatiedoosjes als Mozaïs van Guerlain kan je dan weer je eigen make-upset samenstellen: blush, eyeliner, wenkbrauwpoeder en oogschaduw, samen met een spiegeltje en de borstels en penseeltjes in een compact doosje.

Ben je liever zuinig op je favoriet parfum? Neem dan de deodorant met dezelfde naam mee op reis. Bij Aveda kan je in het Personal Blends-gamma je persoonlijke geur laten mengen in shampoo, conditioner, bodylotion, badzout, peelingcrème en badschuim. De kleine kunststofverpakkingen waarin het Personal Blends-gamma wordt verkocht, zijn onbreekbaar en navulbaar. Ook bij de Body Shop vind je kleine verpakkingen.

Wie een reis plant, doet er ook verstandig aan om uit te kijken naar de proefmodellen die de merken geregeld in parfumeries verkopen. Ze hebben een handige inhoud (10 à 35 ml) en zijn onbreekbaar. Staaltjes nemen weinig plaats in de beautycase en zijn een praktische oplossing voor wie met een minimum aan ballast wil vertrekken. Ze gaan verbazend lang mee, en bovendien kan je, in functie van de duur van de trip, precies uitrekenen hoeveel ervan je nodig hebt. Ben je geregelde klant in een parfumerie, dan kan je wat extra stalen bewaren voor de zomermaanden.

Sommige merken stellen ook producten voor in eenmalige dosissen: praktisch én hygiënisch, want eenmaal aangebroken wordt het product meteen opgebruikt, zodat de toegevoegde bewaarmiddelen tot een minimum beperkt kunnen blijven.

Linda Raats / Foto Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content