Pompoenbouillon

De oplossing voor alle groente-restjes: een pruttelende ketel zelfgemaakte bouillon. Vries het binnenste van de pompoen in tot je voldoende groente hebt verzameld (denk aan het gr...

De oplossing voor alle groente-restjes: een pruttelende ketel zelfgemaakte bouillon. Vries het binnenste van de pompoen in tot je voldoende groente hebt verzameld (denk aan het groen van de prei, selderblad, venkel-toppen) en maak zo zelf een basis voor soep, saus of risotto. Zet pompoenpitten en -vlees onder met 1 deel water en oe deel bruine suiker, een snuif kaneel en nootmuskaat. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje en zeef nadien. Bottel de siroop en bewaar in de koelkast. Voeg een scheutje toe aan warme melk voor een kruidige pumpkin latte of mix er een herfstcocktail mee. Spreid het pompoenschraapsel uit op een bakplaat en rooster in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten of langer, tot het volledig droog is en lichtjes begint te bruinen. Laat afkoelen en mix tot poeder in de keukenrobot. Meng met zout naar smaak tot je een nootachtig kruidenzout hebt.