7 drankjes met thee

© Getty

IJsthee met sinaasappel

Voor vier personen
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 1 liter sterke thee
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suiker naar smaak
  • ijsblokjes
Bereiding
  1. Borstel de sinaasappels en citroen schoon en droog ze. Rasp van beide vruchten een beetje schil. Pers het sap uit de vruchten.
  2. Zet een pot sterke thee. Giet de getrokken thee via een zeef in een kom en voeg het vruchtesap toe. Roer de geraspte schil, de vanillesuiker en de gewone suiker door de mengeling.
  3. Laat het vocht afkoelen en zet de kom in de koelkast. Schenk de ijsthee in glazen en voeg per glas twee blokjes ijs toe.

Theepunch van fruit en munt

Voor vier personen
  • 1 liter hete thee
  • 200 g suiker
  • 0,5 liter sinaasappelsap
  • 2,5 dl citroensap
  • schijfjes sinaasappel en citroen
  • aardbeien of ander rood fruit
  • ijsblokjes
  • muntblaadjes
Bereiding
  1. Los de suiker op in de hete thee en meng de thee met het sap van de citrusvruchten.
  2. Koel de drank en voeg fruit, munt en ijsblokjes toe.

Gemberthee

Voor vier personen
  • 1 liter ijskoude, zwarte Chinese thee
  • 1 dl gembersiroop
  • 1 dl citroensap
  • 20 ijsblokjes
  • 6 halve schijfjes citroen
Bereiding
  1. Meng de ijskoude thee met de gembersiroop, het citroensap, de ijsblokjes en de halve citroenschijfjes.
  2. Serveer in hoge glazen zonder voet en doe op de rand van ieder glas een half schijfje citroen.

Thee-pompelmoeslimonade

Voor vier personen
  • 4 dl vers gezette sterke thee
  • 200 gr suiker
  • 4 rode pompelmoezen
  • koolzuurhoudend mineraalwater
Bereiding
  1. Los de suiker al roerende op in de hete thee. Pers de rode pompelmoezen uit en meng het gezeefde sap met de thee. Proef de vloeistof en voeg indien nodig suiker toe.
  2. Laat de thee afkoelen en zet het gekoelde vocht minstens één uur in de koelkast.
  3. Schenk vier hoge glazen halfvol thee en vul aan met mineraalwater.

Ananasthee

Voor vier personen
  • 5 dl ijskoude, groene thee
  • 5 dl ijskoud ananassap
  • 4 eetlepels koud limoensap
  • poedersuiker naar smaak
  • 16 ijsblokjes
  • 4 halve schijven ananas
Bereiding
  1. Meng thee, ananassap, limoensap, poedersuiker en ijsblokjes en giet de drank in glazen.
  2. Steek de halve schijven ananas op de randen van het glas.

Monnikenthee

Voor vier personen
  • cocktailshaker
  • 1/2 kop (1,2 dl) ijskoude zwarte Chinese thee
  • 0,5 dl koude slagroom
  • 0,5 dl benedictine-likeur
  • 0,3 dl ijskoude cognac
  • 4 ijsblokjes
Bereiding
  1. Doe de ingrediënten in een ijskoude shaker en schud alles.
  2. Giet de cocktail in een gekoeld cognacglas.

Theesorbet

Voor vier personen
  • 1/4 liter gezeefde en afgekoelde geurige tee (jasmijn-, rozebblaadjes-, hibiscus- of citroenthee)
  • 125 g suiker
  • 1 1/2 dl water
  • 1 volle teelepel gelatinepoeder
  • 2 eiwitten
Bereiding
  1. Maak een suikersiroop van kokend water en suiker. Laat de siroop enkele minuten afkoelen en los hier de in water geweekte gelatine in op.
  2. Meng de siroop met de thee en laat alles verder afkoelen. Klop de eiwitten stijf en spatel de sneeuw door het theemengsel.
  3. Giet alles in een ijsbakje en laat het in het vriesvak bevriezen. Af en toe met een vork omscheppen, zodat men een luchtige sorbet krijgt.
  4. De sorbet opdienen in hoge, kelkvormige glazen en versieren met blaadjes munt, borage, jasmijnbloemen of rozenthee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content