REBELSE RUIKERS

HET BOEKET TIJD 10 à 15 minuten PRIJSKAARTJE 55 euro EXCLUSIEVE BLOEM De David Austin-roos. EXTRA Af en toe verwerkt Kaat een takje rozemarijn in haar boeketten om een geurelement toe te voegen. © Debby Termonia

Je moeder letterlijk in de bloemetjes zetten, klassiek? Deze vier floristen bewijzen het tegendeel.

Ellis Flowers

Wie? Kaat Verbruggen (26) zette vorig jaar Ellis Flowers & Photography op poten. Je kunt er zowel terecht voor boeketten op bestelling als voor de bloemen en fotografie van je feest.

Stijl? Het boeket van Kaat maakt een statement en dat is niet toevallig. “Mijn bloemen weerspiegelen mijn persoonlijkheid een beetje”, vertelt ze. “Ik plan mijn dag alsof hij uit veertig uren bestaat. Ik ben nogal een wilde ziel. Dat zie je ook aan mijn boeketten.” Haar liefde voor bloemen, en meer specifiek wilde bloemen, is er al van jongs af aan. “De tuin van mijn ouders grenst aan weiland, waar ik altijd veldbloemen ging plukken om ze daarna in een vaasje te zetten”, vertelt ze. “Die passie heb ik te danken aan mijn ouders. Daardoor heb ik me een beetje laten gaan voor dit Moederdagboeket. Ik kan de liefde die ik van mijn moeder krijg, niet weergeven of uiten met een klein en braaf boeket. Die liefde moet ervan afspatten.”

ellis-flowers-photography.be

Studio Blomma

Wie? Kim Lottefier (31) runt naast haar schildersbedrijf ook Studio Blomma, waarmee ze bloemen voor huwelijken verzorgt en boeketten op bestelling levert.

Stijl?Dat Kim schilderen met bloemschikken combineert, is eenvoudig te verklaren. “Ik ben een beetje verslaafd aan het combineren van kleuren”, vertelt ze. “Als het over interieur of bloemen gaat, zal ik de eerste zijn om een risico te nemen.” En dat is duidelijk te zien aan het boeket dat ze in haar handen houdt. “Ik koos voor een fleurige mix van veld- en klassieke bloemen. Het is dan ook een lenteboeket, zoals dat voor Moederdag hoort te zijn.” Wat de weelderige bloemenbos zo uniek maakt, is de pastelpaarse iris met een donkere kern. “Dit is echt een uniek exemplaar. Ze heeft een kleurencombinatie zoals ik er nog nooit een zag. Het klinkt misschien vreemd, maar die bloem intrigeert me echt”, lacht ze.

studioblomma.be

Bloe Monday

Wie? Nancy Reijnders (27) en Joni Vandewalle (30) runnen samen Bloe Monday, een bedrijfje waarmee ze iedere maandag letterlijk willen opfleuren. Ze woonden samen, werken samen en jawel, Nancy en Joni bloemschikken ook samen. “Onze gedeelde liefde voor bloemen komt van onze passie voor esthetiek.” Naast de bloemenzaak is Nancy grafisch vormgever en Joni styliste. Ze komen dus helemaal uit dezelfde wereld.

Stijl? “Hoewel we allebei erg verschillende stijlen hebben, is dat voor ons net een meerwaarde.” Dagelijks sluiten ze dan ook compromissen, al heeft de ene het soms meer voor het zeggen dan de andere. “Dat zorgt ervoor dat we nooit twee dezelfde boeketten maken. Mensen vinden dat net mooi, die mix van onze persoonlijkheden.” De vraag om voor Knack Weekend een boeket te maken, bleek dan ook gespreksstof tijdens het schikken. “Voor ons was het vreemd om nu een Moederdagboeket te maken, aangezien dat in Antwerpen pas in augustus valt.”

bloemonday.be

The Little Green Shop

Wie? Sarah Maheu (31) startte samen met haar man The Little Green Shop in hartje Brussel. Het is een groentewinkel, theeshop, bloemenzaak én je kunt er ook nog een gezond hapje eten.

Stijl? Wie door de ramen van The Little Green Shop gluurt, merkt meteen dat er meer te vinden is dan op het eerste gezicht lijkt. “Mijn man en ik hebben zo veel interesses. Hij vindt passie in groenten en planten, ik in bloemen en decoratie.” Daarom gooiden ze alles bij elkaar en creëerden ze hun eigen beroep. “Ik heb al verschillende jobs achter mij gelaten, puur omdat ik er mijn interesse in verloor. Hier kan ik mijn eigen ding doen en kan ik al mijn inspiratie kwijt”, vertelt Sarah. Het concept slaat aan, want ze moesten zelfs een extra floriste bij aannemen. Geraldine leerde, net zoals Sarah, het bloemschikken al doende. “Geraldine is volledig mee met onze mindset. Het maakt ons echt niet uit of een bloem winstgevend is of niet, zolang ze maar mooi is.”

the-little-green-shop.com

Tekst Lore Kimps & Foto’s Debby Termonia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content