De reis: de staat Michoacán ligt halverwege Mexico-City en Guadalajara. Pátzcuaro bevindt zich even ten zuiden van de autoweg die deze twee steden verbindt.

http://www.ccu.umich.mx/mich/patzcuaro/patz-inic.html is de beste site (in het Spaans) over Michoacán. Hij bevat verscheidene pagina’s over Pátzcuaro en omgeving. Een andere interessante site is www.mexonline.com/michoacan/patzcuaro.htm

Je bereikt Pátzcuaro via de grote luchthavens die zich in een omtrek van 100 tot 150 kilometer bevinden: Guadalajara of León-Guanajuato bijvoorbeeld, om Mexico-City te vermijden. Dat zijn ook twee steden met dagelijks rechtstreekse vluchten naar Dallas Fortworth, met aansluitingen naar Madrid of Parijs. Vanuit Brussel is er de dagelijkse vlucht van American Airlines naar Chicago, die geeft aansluiting naar Mexico-City.

De meeste internationale autoverhuurbedrijven hebben er hun plaatselijk kantoor. Het Mexicaanse autobusnet verbindt alle steden van het land en de autobusstations bevinden zich meestal in het centrum.

Logies: hoewel Pátzcuaro buiten de internationale toeristische routes ligt, beschikt de stad over een twintigtal hotels (ze staan allemaal op www.KnowMexico.com). Reserveer tijdig voor de paasperiode en vooral voor Allerheiligen.

Verscheidene hotels in Pátzcuaro werden ingericht in oude huizen, zoals: Hotel Mesón del Gallo, Dr. José Ma Coss, 20, Tel. +52-4-342 14 74, fax: +52-3-342 15 11, hmeson@yahoo.com

Mansión Iturbe (B&B) op de Plaza Don Vasco, Portal Morelos, 59, Tel. +52-4-342 03 68, fax: +52-4-313 45 93.

Onze voorkeur (zowel voor de plek zelf als voor het uitzicht op de stad en het meer): de zes kamers van de Posada la Basílica, av. Arciga, 6, Tel. +52-4-342 11 08. Het restaurant van de posada biedt traditionele gerechten. Van de specialiteiten moet je de platillo de pescado blanco proeven (hoewel de echte witte vis uit het meer nog moeilijk te vinden is), sopa tarasca (soep op basis van bonen, linzen en rode tomaten) of gepekelde forel. Op straat moet je tamales eten of buñuelos (oliebollen) met honing.

Info: de Toeristische Dienst van Pátzcuaro bevindt zich op de Plaza Vasco de Quiroga in Pátzcuaro, Michoacán, Mexico. Tel. +52-4-342 12 14.

Elke vrijdag wordt in Pátzcuaro een grote ambachtsmarkt gehouden.

Als je in de streek bent, moet je ook naar Janitzio, het grootste van de vijf eilanden in het meer van Pátzcuaro, waar bijna uitsluitend inheemse toeristen komen. Zirahuen en zijn meer, op een twintigtal kilometer van Pátzcuaro, is ook een must. Morelia, de hoofdstad van de staat Michoacán, is een verplichte halte, hoewel minder interessant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content