Ted’s Fashion is een ontdekking voor wie op zoek is naar avondjurken met sterallures. Ook trouwjurken met veel kant of stras kunnen hier tegen voordelige prijzen op maat gemaakt worden. Fu Lu Shou complex, Rochor Road, Tel. (00-65) 336.13.93, Bugis MRT.

Sim Lim Square is het paradijs voor elektronica en computers. Rochor Canal Road, Bugis MRT.

Archipelago Travel, een klein reisbureau op Orchard Road, biedt al jarenlang budgetvriendelijke vliegtuigtickets en trips aan. Lucky Plaza 1-38, Orchard Road, Tel. (00-65) 235.32.62, Orchard MRT.

Parco-Bugis Junction is een van de nieuwere en het enige open winkelcentrum dat op een ingenieuze manier gekoeld wordt. Je vindt er leuke en betaalbare winkels zoals o.a. het Japanse Seiyu. Er is ook een groot cinemacomplex en een amusementscentrum.

Solden

Ben je gek op lekker eten en op winkelen tijdens de koopjesperiode, plan dan je bezoek aan Singapore tussen 1 en 26 juli. Op die data valt het Singapore Food Festival samen met de Great Singapore Sale.

Waarschuwingen

Changi’s Satisfaction Guaranteed-actie: in de luchthaven hangen overal affiches die je ervan moeten overtuigen dat je in de luchthavenwinkels de laagste prijs betaalt. Er wordt beloofd dat je het dubbele van het prijsverschil teruggestort krijgt als je hier een artikel koopt en later kan bewijzen dat de prijs in de stad lager ligt. Ik nam de proef op de som, ging de prijs na van een horloge in de stad en wilde daarna, net voor mijn vertrek in de luchthaven, hetzelfde artikel kopen tegen dezelfde prijs of een lagere. Plots bleek dat niet alle winkeliers in de luchthaven aan deze actie deelnemen, waardoor ik uiteindelijk meer betaalde dan in de stad.

Vooral bij aankoop van elektronica, hifi of fotomateriaal in kleine winkels die een uiterst interessante prijs bieden, moet je vragen of het artikel geleverd wordt met een internationaal garantiebewijs. Ga ook steeds na of het serienummer klopt, de datum ingevuld werd en de stempel van de winkelier op het formulier staat.

Eten en drinken

Chinatown: restaurants en bars (en ook de bezienswaardigheden en de vogelmarkt): vanaf 6 uur ’s ochtends en vooral in het weekend, hoek Tiong Bahru en Tiong Poh Road, Outram Park MRT.

Hawker centers: de meest bezochte eetkantines vind je in Bugis Street; Lau pa Sat, Serangoon Road, Maxwell Road market en het Newton Hawker Centre liggen tegenover het gelijknamige metrostation.

Tea Chapter: theehuis en winkel van Chinese thee en theepotten, Neil Road 9A, Tel. (00-65) 226.11.75. Open van 11 tot 23 u.

Chijmes, met o.a. Migen en Stars, is dagelijks open van 11 u. tot laat, Victoria Street, City Hall MRT.

Transport

Weekend Knack reisde met Lufthansa, dat tienmaal per week vliegt vanuit Brussel via Frankfurt naar Singapore. Het kantoor daar ligt in Orchard Road nr. 390. Er zijn nacht- en dagvluchten.

In Singapore kan je je heel veilig en gemakkelijk verplaatsen per taxi, metro (MRT) of bus. Een busticket Singapore Explorer kost zo’n 120 fr.; je kan er een hele dag onbeperkt mee rondrijden.

Visum

Je hebt geen visum nodig als je minder dan 14 dagen in het land blijft, wel een geldige internationale reispas.

De Singapore Tourist Board (STB)

Efficiënt bureau met gratis brochures, gidsen en stadsplannen, en met een informatiecentrum in het Raffles Hotel. Vanuit Singapore kan je het ook via een gratis nummer opbellen. Tourist Information Centre, North Bridge Road 328, Tel. 1.800.334.1335/6, open van 8.30 tot 19 u.

Els Vermeersch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content