PRAKTISCH

1. Sydney 2. Blue Mountains 3. Jervis Bay

REIS

Reizen naar Australië, een continent dat zich uitstrekt over drie tijdzones, vraagt keuzes. Een bezoek aan Sydney laat zich makkelijk combineren met een verkenning van de kust én de bergen. Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Tourism Australia, Malaysia Airlines en Australië- en Nieuw-Zeelandspecialist TravelEssence. Deze laatste biedt reizen op maat met een ruim aanbod van kleinschalige en bijzondere accommodaties (B&B, luxelodges, strandhuisjes…) onder het motto Down-under door de ogen van de plaatselijke bevolking. Zevendaagse rondreis vanaf 2600 euro per persoon op basis van tweepersoonskamer, incl. vlucht Amsterdam-Sydney, 4 dagen autohuur, 4 overnachtingen o.a. in de Blue Mountains en Paperbarkcamp, 3 overnachtingen in Sydney.

Malaysia Airlines vliegt dagelijks non-stop van Amsterdam naar Kuala Lumpur (Maleisië), met goede doorverbindingen naar Sydney of andere bestemmingen in Australië. Wij maakten gebruik van de mogelijkheid om enkele nachten in Kuala Lumpur te verblijven, een goede remedie tegen de jetlag.

We verkenden het Australische binnenland en de kust met een huurwagen van Hertz.

www.TravelEssence.be,www.australia.com,www.malaysiaairlines.com,www.hertz.com.au

LOGIES

BLUE Sydney, A Taj Hotel : trendy boetiekhotel met ruime loftkamers in een gerenoveerde scheepswerf in het hart van de stad. www.tajhotels.com

8Hotels : een eclectische collectie van hippe boetiekhotels, gelegen op verschillende toplocaties in Sydney. Voor de budgetbewuste reiziger gesteld op ruimte, comfort en stilte.

www.8hotels.com

Paperbarkcamp : glamping tussen de kangoeroes van Jervis Bay, luxueuze tenten op een platform, African safari-stijl, midden in het bos. www.paperbarkcamp.com

Old Leura Dairy : ecologische bed&breakfast in the Blue Mountains. Comfortabel en milieuvriendelijk. www.oldleuradairy.com.

Wolgan Valley Resort & Spa : dit klimaatneutraal (carboNZero-certificaat) luxeresort werd sinds de opening in 2009 overladen met prijzen, zowel voor de ecologische visie als voor de allerindividueelste en uitmuntende service. Het resort benut slechts 2 procent van de oppervlakte van de afgelegen vallei, de rest blijft gereserveerd voor natuurbescherming. De 40 ruime bungalows hebben elk een kingsize hemelbed, een eigen verwarmd binnen/buitenzwembad, een open haard en schommelstoelen op de veranda.

www.wolganvalley.com

ACTIEF

BridgeClimb (reserveren noodzakelijk).

www.bridgeclimb.com

Bonza Bike Tours : verschillende eenvoudige routes in Sydney. www.bonzabiketours.com

Dolphin Watch Cruises – Jervis Bay.

www.dolphinwatch.com.au

Jenolan Caves : de mooiste grotten van het land. www.jenolancaves.org.au

AAN TAFEL

The Winery by Gazebo : ruime wijnbar met lokale wijnen en tapas, veel vis, maar ook chorizo of chutney van groene appel.

www.thegazebos.com.au

Cafe Sydney : vaste waarde op de Fifth Floor van het Customs House aan Circular Quay, tussen de brug en de opera. Spectaculair uitzicht én dito keuken.

Voor meer info over de Australische keuken en de top vijf van de beste restaurants in Sydney, zie Knack Weekend van vorige week (28/9).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content