1 tl plantaardige olie

800 g kipkarbonades en drumsticks

2oe el Koreaanse chilipasta (gochujang)

3 el Koreaans peperpoeder (gochugaru)

2oe el sojasaus

6 teentjes knoflook, geperst

1 el honing

3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken

2 kleine uien, in parten

1 wortel, geschild, in grote stukken

1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt

1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt

1 el geroosterdesesamolie

2 lente-uien, in dunne ringen

2 tl geroosterde sesamzaadjes

Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4 à5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan.

Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 à 25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite door de aardappel en de wortel kunt snijden. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.

Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.