Deze schotel vol groenten is een smaakbommetje door mijn favoriete geheime ingrediënt: vissaus. Samen met de sriracha zorgt het voor een pittige, diepe, hartige smaak die perfect samengaat met de zoete pomp...

Deze schotel vol groenten is een smaakbommetje door mijn favoriete geheime ingrediënt: vissaus. Samen met de sriracha zorgt het voor een pittige, diepe, hartige smaak die perfect samengaat met de zoete pompoen. Als je dit recept vegetarisch wilt houden, kun je de vissaus ook weglaten. Voor 4 kleine of 2 grote eters: 300 g groene boontjes of broccoli 500 g pompoen in blokjes (met schil) 2 rode ui, 3 el olijfolie 2 el pikante saus, type sriracha 2 el vissaus, 1 onbespoten limoen, zeste en sap, 1 el honing 225 g halloumi, in plakjes 1 bussel koriander, zout Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de rode ui en snijd in parten. Hussel samen met de pompoen, boontjes, zout en olijfolie. Spreid uit op een bakplaat en zet 15 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is. Meng intussen het limoensap met de vissaus, sriracha en honing. Giet deze vloeistof over de bakplaat en leg er de plakjes halloumi op. Zet opnieuw in de oven en zet de grill aan tot de halloumi bruine vlekjes krijgt. Werk af met limoenzeste en verse koriander.