Pilé © Hannes Vandenbroucke

Voor 4 personen

700 g rode bonen (gedroogd of uit blik)

2 kg aardappelen

250 ml palm- of olijfolie

1 sjalot

zout

piment (vers of gedroogd)

Als je droge bonen gebruikt, zet ze dan te weken in ruim water, minstens 6 uur. Giet het weekwater weg, spoel de bonen en kook ze in ruim water gaar. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat de bonen uitlekken. Stamp de pimentjes fijn in een mortier.

Stoof in een stevige kookpan het fijngesneden sjalotje aan in de olie en voeg de piment toe. Plaats de pot op een vlakke ondergrond en voeg de gekookte aardappelen toe. Stamp ze (lang) met een pureestamper tot een glad mengsel. De aardappelen nemen de olie op en de kleur wordt mooi oranjegeel.

Voeg de bonen toe en blijf voorzichtig verder stampen tot ze opgenomen zijn. Proef en voeg zout toe. Strijk het oppervlak mooi glad. Laat lichtjes afkoelen en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content