Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? En wat wilt u ?
...

Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? En wat wilt u ? Mijn beste vrienden. Dat zijn geen chefs maar ze kennen mijn smaak het best. Ik laat hen een verrassingsmenu maken maar daar moet zeker geen kreeft of kaviaar bij zijn, hoe lekker ook. Een mes. Mijn vrouw is te taai, daar durf ik niet aan beginnen. Rodekool. Rauw in salade lekker, maar verwarmd word ik misselijk van de geur. Vijf favorieten : coquilles, langoustines, oesters, witloof en asperges. Lawaai, wanorde en gebrek aan concentratie. Eitjes van escargots, ze hebben smaak noch aroma en zijn duur. Voor de ambiance : L'Ami Louis. Voor de eigentijdse keuken : Ze Kitchen Gallerie. Voor de originele formule : L'Atelier de Joël Robuchon. Voor de creatieve gastronomie : Pierre Gagnaire. Voor de klassieke gastronomie, service en omkadering : Alain Ducasse in de Plaza-Athénée. Ik vraag hun identiteitskaart en stel voor dat ze het geld overschrijven. Met Catherine Zeta-Jones en Monica Bellucci. Ik ben dol op champagne en kan moeilijk kiezen tussen Jacques Selosse, Bollinger Special Cuvée, een Veuve Clicquot Millésimé of voor de speciale gelegenheden een mooi gerijpte Dom Pérignon. Gin tonic met Bombay Gin of een americano, beide bitter en verfrissend. Of een rosé champagne zoals Cuvée Alexandra van Laurent Perrier. Seks en water. Naar de frituur op het plein in Kruishoutem. Een grote friet met mayonaise én pickles en een curryworst speciaal om ter plaatse op te eten. De typische ambiance is ook belangrijk. Medicijnen nemen en dan naar het restaurant om de ploeg in gang te steken, de planning door te nemen, de service mee te draaien en daarna het bed in. Willem Asaert