Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? En wat wilt u ?

Mijn beste vrienden. Dat zijn geen chefs maar ze kennen mijn smaak het best. Ik laat hen een verrassingsmenu maken maar daar moet zeker geen kreeft of kaviaar bij zijn, hoe lekker ook.

U wordt verbannen naar een onbewoond eiland. Wat neemt u mee uit uw keuken ?

Een mes.

U moet uw vrouw bereiden in de keuken. Welk stuk kiest u ?

Mijn vrouw is te taai, daar durf ik niet aan beginnen.

Wat is uw slechtste eetervaring ?

Rodekool. Rauw in salade lekker, maar verwarmd word ik misselijk van de geur.

Uw favoriet ingrediënt om te bereiden ?

Vijf favorieten : coquilles, langoustines, oesters, witloof en asperges.

Waaraan hebt u de pest in de keuken ?

Lawaai, wanorde en gebrek aan concentratie.

Wat is het meest overroepen product in de keuken ?

Eitjes van escargots, ze hebben smaak noch aroma en zijn duur.

Uw favoriet restaurant in Parijs ?

Voor de ambiance : L’Ami Louis. Voor de eigentijdse keuken : Ze Kitchen Gallerie. Voor de originele formule : L’Atelier de Joël Robuchon. Voor de creatieve gastronomie : Pierre Gagnaire. Voor de klassieke gastronomie, service en omkadering : Alain Ducasse in de Plaza-Athénée.

Een koppel heeft voor een paar honderd euro goed gegeten bij u en blijkt nadien de rekening onmogelijk te kunnen betalen. Haalt u het slagersmes boven of…. ?

Ik vraag hun identiteitskaart en stel voor dat ze het geld overschrijven.

Met wie zou u graag eens aan een mooi gedekte tafel zitten ?

Met Catherine Zeta-Jones en Monica Bellucci.

Het ideale aperitief ?

Ik ben dol op champagne en kan moeilijk kiezen tussen Jacques Selosse, Bollinger Special Cuvée, een Veuve Clicquot Millésimé of voor de speciale gelegenheden een mooi gerijpte Dom Pérignon.

Uw favoriete drank voor op het terras ?

Gin tonic met Bombay Gin of een americano, beide bitter en verfrissend. Of een rosé champagne zoals Cuvée Alexandra van Laurent Perrier.

Beste antikatermiddel ?

Seks en water.

Gaat u op een vrije dag zelf frieten snijden, een diepvrieszak opentrekken of naar de frituur ? Indien het laatste, bestelt u nog wat extra lekkers ?

Naar de frituur op het plein in Kruishoutem. Een grote friet met mayonaise én pickles en een curryworst speciaal om ter plaatse op te eten. De typische ambiance is ook belangrijk.

Volgeboekt restaurant en u staat ’s ochtends doodziek op, wat nu ?

Medicijnen nemen en dan naar het restaurant om de ploeg in gang te steken, de planning door te nemen, de service mee te draaien en daarna het bed in.

Willem Asaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content