Pak aan!

© GF

De genderneutrale trend dringt ook door tot de feestmode. Steeds meer vrouwen verruilen het zwarte jurkje voor een stijlvol broekpak. De details maken het verschil.

Allison Mc Greal van A/MG Suits, een Belgisch bedrijf van maatpakken voor mannen en vrouwen: “We merken dat steeds meer vrouwen een broekpak of smoking kiezen voor feestelijke momenten, zelfs voor hun huwelijk. Aangezien alles maatwerk is, zoeken we een snit, stof en kleur die de vrouw flatteren. Niet iedereen staat immers goed met zwart. Blauw, donkergroen of een opvallende kleur kan een perfect alternatief zijn. Wie een broekpak wil dat zowel voor een feest als voor kantoor gedragen kan worden, raden we aan om voor een feestelijke voering te gaan, in goud of zilver. Wanneer je je manchetten omslaat, wordt dat accent zichtbaar. Je hoeft niet voor een volledig pak te gaan: een smokingjasje dat perfect zit, volstaat als basis voor een stijlvolle feestlook.”

Tip: Combineer je een pak met een androgyn hemd, dan is een zijden strik of zelfs een speels vlinderdasje een aanrader. Een choker in combinatie met een smokingjas en diep uitgesneden topje oogt dan weer heel vrouwelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content