Ligging : AAN DE RAND VAN WIMMERTINGEN, bij HASSELT

sfeer : MODERN MET EEN PAAR OUDE MEUBELTJES

reistijd : EEN UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijS / KWALITEIT : CORRECT

Giovani, de gastheer van Vous lé Vous, noemt zichzelf een ondernemende Limburger en dat is nauwelijks overdreven. Al op zijn veertiende stond hij in de horeca, hij liep school in het Scholteshof en in het Hof van Cleve en zette met zijn vrouw een home cooking-experiment op, waarbij het stel aan huis ging koken. Een vingeroefening voor wat komen zou.

Vier jaar geleden kochten Giovani en Annelies een vervallen hoeve uit 1890 die al een hele tijd leeg stond. “We waren er meteen weg van, ook al vond mijn moeder dat een verkeerde keuze”, herinnert de gastheer zich. Van de hoeve is niet veel meer over, behalve de voorste muur en een aantal balken. De rest werd afgebroken en gerecylceerd, vele stenen werden opnieuw gebruikt. En ze hebben niet geluierd : negen maanden later was het pand klaar. Eerst de gastenkamers, een toenmalige subsidie van de provincie zorgde immers voor een extra stimulans. Later kwam er een restaurant bij, dat in geen tijd een degelijke renommée verwierf. Ook de kooklessen lokken heel wat enthousiastelingen.

Wie er nu binnenloopt, komt in een modern geheel terecht met oude accenten, waar openheid troef is en waarin de hand van de gastvrouw te herkennen valt. De gasten kijken zo door de open keuken heen en vinden in de gang aan de achterzijde drie kamers. Daarachter bevindt zich dan weer een tuin waar het ’s zomers heerlijk relaxen is.

We betrekken de chocoladekamer en treffen ook daar eenzelfde openheid aan : het slaapgedeelte, geschilderd in fraaie, brede strepen van bruin en grijs en voorzien van een werktafeltje, loopt naadloos over in de badkamer met ligbad en douche. De vloer is van gepolierd beton, een koeienvel doorbreekt die moderniteit. Een flatscreen vervolledigt het geheel, waar duidelijk over is nagedacht.

Dineren is er helaas niet bij, want op maandag gaat het restaurant dicht. Dat wordt goedgemaakt door het sierlijke ontbijtbuffet en de aanwezigheid van Zoë, die zich met de glimlach over het ochtendlijk humeur van de gasten ontfermt en in geen tijd een spiegelei tevoorschijn tovert.

Info : Vous lé Vous telt vier kamers en een grote suite die tegen 95 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten.

Vous lé Vous, Wimmertingenstraat 76, 3501 Hasselt / Wimmertingen, 011 74 81 85, www.vouslevous.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content