Open keuken

© GF/ FELLOW

De keuken gaat nooit op slot. We laten ons inspireren door de lente, door Instagramfilmpjes of door een kookboek.

Weg wegwerp

Wanneer koffiebars in het hele land weer opengaan met takeawayconcepten, keren ook de wegwerpbekertjes terug. Maar zo’n plastic dekseltje houdt de heerlijke geur tegen die uit een kopje koffie opstijgt. En wie heeft zich nog niet vreselijk verbrand aan een te hete slok door het kleine drinkgaatje? Twee euvels die de Carter Everywhere Mug van Fellow uit de wereld helpt. De binnenkant is bovendien gecoat met een keramisch materiaal dat geen impact heeft op de smaak van je koffie.

Verkrijgbaar bij koffiekan.be

From Russia with taste

Robuuste smaken, volle granen en gefermenteerde groenten: de Russische keuken heeft meer te bieden dan we vermoeden. Dit kookboek toont in honderd recepten een opvallend gesofisticeerde keuken en vertelt fijne verhalen over deze onontdekte culinaire regio.

Beyond the North Wind: Russia in Recipes and Lore, Darra Goldstein, Ten Speed Press.

Rabarber in de oven

De lenterabarber ligt in de groentewinkel. Je hoeft die niet per se tot moes te stoven, veel mooier is het als je de rabarber in zijn geheel pocheert in de oven. Zo krijg je rabarber met een stevige beet.

RECEPT: verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de rabarber in stukken van 10 cm. Leg in een ovenschaal en overgiet met het sap van 1 (bloed)sinaasappel en 4 eetlepels suiker. Dek af met aluminiumfolie en laat 45 minuten gaar worden in de oven. Laat afkoelen en serveer bij zoete of hartige gerechten (lekker bij een krokant gebakken makreelfilet).

De kleurrijke tafel

Inspiratie nodig voor frisse, gezonde maaltijden met felle kleuren? De kleurrijke, zonovergoten Instagramaccount van foodstyliste Adeline Waugh geeft je inspiratie voor knalgroene iced matcha, felroze tahin-yoghurtdressing of een spectaculair opgeklopte kokoskoffie. Je vindt de beste receptenfilmpjes bij de hoogtepunten en voor wie er niet genoeg van krijgt, is er ook het Vibrant & Pure-kookboek.

@vibrantandpure

Open keuken
© GF
Open keuken
Open keuken
© GF/ INSTAGRAM: @VIBRANTANDPURE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content