Categorie Moderne bistro

Keuken 6,5 Decor 7

Comfort 6,5 Service 7,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 6,5

Een goede locatie is vaak bepalend voor het succes van een horecazaak. De Antwerpse Brasserie Marly kreeg destijds een indrukwekkende en peperdure inrichting mee, en wat op het bord kwam was ook niet verkeerd. Toch lukte het zelfs het professionele team dat ook achter Dock’s CafĆ©, Quincaillerie en Pakhuis zit, niet om de zaak vlot te trekken. Een tijdje geleden ging Marly op slot en het restaurant staat sindsdien te koop. Honderdvijftig meter verder, aan de andere kant van de straat, opende in december 2008 restaurant-bistro LaurentG. Hier is de inrichting minder indrukwekkend en wat er op het bord komt is minder evenwichtig. Toch oogst het eethuis succes bij een breed publiek. Dat heeft te maken met de plaats : Laurent G ligt in het zicht, op een hoek van een kruispunt, en heeft terras en parking voor de deur. Honderdvijftig meter kan een oneindig verschil uitmaken.

Aan het fornuis staat eigenaar Laurent Giroud. Hij is in Parijs geboren en heeft de Franse nationaliteit. Laurents verleden is niet helemaal duidelijk : hij kreeg een koksopleiding, werkte een beetje in brasserie Greens en verdween acht jaar van het horecatoneel om ‘iets’ in de logistiek te doen. De droom om ooit een eigen restaurant uit te baten, bleef hem achtervolgen en deed hem beslissen om LaurentG te openen.

De eetzaal kreeg een koele inrichting in grijs en zwart met veel plexiglas, opgefleurd door terugkerende oranje accenten. Rond een centrale, zwarte bar staat een tiental tafeltjes opgesteld. De lunchkaart verzamelt snelle gerechten, zoals carpaccio, koninginnenhapje, pasta, steak en salades. ’s Avonds zijn de bereidingen uitgebreider en kan men kiezen tussen traditioneel ( toast aux champignons, hachi parmentier, boeuf bourguignon) of innovatief (sashimi van tonijn mi-cuit, enkelzijdig gebakken steak op de wijze van Bercy).

Onze keuze ging naar twee voorgerechten : vier scampi’s in krokant jasje met tartaarsaus en een fris slaatje (14 euro) en grove tartaar van gehakte rauwe zalm met avocado (tweemaal vet en zacht maakte dat dit gerecht kracht miste) met een dressing van witte aceto balsamico en dille en, als versiering, in smaak overheersende preischeuten (13 euro). Hoofdgerechten waren : kalfsblanquette van mager vlees (dus een beetje taai) met een vrolijk slaatje en lekkere wilde rijst (16 euro) en zeebaarsfilet met visvlees dat op het bord uiteenviel, opgediend met een mengeling van gebakken peultjes, blokjes gebakken krielaardappels en courgette (17 euro). In het glas kwam een Australische Hoxton & CCIA, gemaakt van shiraz en cabernet sauvignon, als slobberwijn van het niveau dat in een eetcafĆ© niet zou hebben misstaan (17,50 euro).

Om af te sluiten was er tiramisu in een glas, samengesteld uit room, verkruimelde boudoirs en speculaaspoeder (6 euro).

RESTAURANT-BISTRO LAURENT G

Karel Oomstraat 2a

2018 Antwerpen

03 257 00 06

www.laurentG.be

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content