Het nieuwste paradepaardje van Club Med ligt in Marokko. De oudste

en grootste palmentuin van Marrakech, 24 hectare pure schoonheid, verbergt een oase van rust.

Waar is de tijd van spartaanse tenten op Corsica en van ultrasobere kamers die niet eens een sleutel op de deur hadden, laat staan tv op de kamer ? Club Med is een geheel nieuwe weg ingeslagen en een zo goed als fonkelnieuwe Le Riad illustreert duidelijk waarheen die leidt : luxe, calme et volupté. Zoals Edoardo Giuntoli, die al acht jaar bij Club Med werkt en opklom tot resident manager van Le Riad, het verwoordt : “Alles staat hier in het teken van intimiteit en discretie, van charme en raffinement.” Daarom is de sfeer zo heerlijk sereen. Elke suite heeft een uitnodigend loom dagbed in de patio. Binnen in de suite liggen elke dag verse rozenblaadjes op het bed en op de rand van het bad.

Er heerst rust in de privé-vertrekken én in de openbare, zoals rond het zwembad, in de lounge- en de pianobar en de salons. Hoewel het overvloedig aanwezige water bubbelend en borrelend de stilte doorbreekt, daarbij behulpzaam geassisteerd door brullende kikkers en snaterende eenden, maar dat zijn toch bijzonder aangename en kalmerende geluiden.

Een decor van duizend-en-een-nacht. Zelfs de Choco Prince in wit pak, die met een diepe buiging de zware poort van Le Riad opent en sluit, lijkt uit een sprookje te zijn gestapt. Cinq mondes ademt dezelfde sfeer. Het witmarmeren kuuroord van duizend vierkante meter heeft twee hamams en dertien massage- en verzorgingssalons, waar een legertje van 33 verzorg(st)ers paraat staat om behandelingen uit alle hoeken van de wereld aan te bieden, van ayurveda tot taoïstische massages. Maar nu we hier toch zijn, kiezen we voor Noord-Afrikaanse schoonheidsrituelen.

Na twee sessies in de stoom en het getemperde licht van de hamam wacht ik op een van de ligbedden bij een vijver met papyrusplanten en kwebbelend eenden op wat komen gaat. En dat is Youssef, die me onder handen neemt met zwarte zeep, volgens mij dezelfde groene zeep waarmee grootmoe de vloeren schrobde, alleen word ik er nu mee geschrobd tot achter de oren en tussen de tenen. Daarna wordt het vredig en gaat er nog een klad rassoul tegenaan, en dat is niet zozeer klei als wel zeer nat slijk. Als Youssef me vraagt me om te draaien, glibber ik bijna van het marmer als was ik een natte vis. Ik voél me ook als een vis in het water.

OUD EN NIEUW

Ondanks de nieuwigheden, is Le Riad toch nog een beetje de ‘oude’ Club Med en worden de gasten geëntertaind. Op een zwoele avond bijvoorbeeld, verschijnt een buikdanseres aan het zwembad, omringd door trommelaars en zangers. Er is ook actie voor de vakantiegangers : golf, tennis, zwemmen, paardrijden, fitness, aquagym… Plaatselijk gebonden zijn lezingen over Marokkaanse gewoonten en gebruiken, en cursussen buikdansen. Traditiegetrouw worden bij Club Med buffetmaaltijden geserveerd, en ook wat dat betreft zet Le Riad een stap vooruit : het aanbod is niet alleen groot, maar ook zeer vers en gevarieerd. In het tweede restaurant, El Khebir, krijgt u Marokkaanse specialiteiten op uw bord, waaronder tajines en pastilla. Griet Schrauwen

++ PRAKTISCH

Club Med Marrakech Le Riad telt

60 ruime suites met een privé-tuin

van 80 tot 100 vierkante meter.

De suites op de verdieping hebben een terras van 30 vierkante meter

en uitzicht op het Atlas-gebergte.

In de zomer is dat niet te zien door stof en zand in de lucht, maar van november tot mei liggen de besneeuwde toppen onder de diepblauwe hemel te glinsteren.

De uitgelezen periode voor een wellnesskuur.

Alle info bij Club Med : 070 660 660, www.clubmed.be

(Louizalaan 59, 1050 Brussel,

alle weekdagen van 9.30 tot 18.30 uur.

Huidevettersstraat 15, 2000 Antwerpen, 03 323 18 62 (of 63),

alle weekdagen van 9.30 tot 18 uur.)

Prijs : tussen 1305 en 2170 euro p.p.

in volpension voor 7 nachten,

incl. vlucht vanaf Brussel, afhankelijk van het seizoen. Kennismaking met oosterse rituelen, gespreid over

2 dagen : 238 euro.

IN DE BUURT

Hoewel Le Riad alles in huis heeft

om de meest veeleisende klant tevreden te stellen, reist men er toch vooral naartoe om de omgeving te ontdekken. Om te beginnen de stad Marrakech, met bezienswaardigheden zoals het wereldberoemde plein Jemaa-el-Fna, met z’n vertellers en briefschrijvers, vuurspuwers en

slangenbezweerders. Verder zijn er

de eindeloze straatjes en steegjes van de soeks, de Majorelle-tuin van Yves Saint Laurent. Nog een belevenis : voor dag en dauw vertrekken per 4X4 naar de Hoge Atlas (in groep of op maat). Le Riad beschikt over uitstekende (Franstalige) gidsen.

Samengevat

8 Design

4 Authentiek

4 Rustig

4 Romantisch

4 Zwembad

4 Restaurant

4 Wellness

8 Celebrity Spotting

8 Trendy

8Kindvriendelijk

Griet Schrauwen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content