Journalistiek, ik kan het iedereen aanraden. Alsof het vak op zich al niet boeiend genoeg is, biedt het soms onverwachte extra’s. Wie schetst mijn verbazing toen vanmorgen ineens vijf dozen op mijn bureau verschenen. Love cubes, las ik. En ‘het allereerste liefdesspel mĆ©t vibrator’. Nu ja, verbazing. Het loopt tegen 14 februari, de verjaardag van de heilige die door de middenstand van onder het stof gehaald werd om het laagseizoen tussen kerstballen en paaseieren op te vrolijken. Wij van de lifestylesector pikken daar graag een graantje van mee. Liefdesspel met vibrator ? Op de redactie van Trends kunnen ze het schudden. Eerlijkheidshalve, schudden deed ik ook. Met de doos, bedoel ik, maar die bleek ontmoedigend leeg. Spiedend keek ik de redactie rond. Welke collega zat er iets voldaner bij dan aannemelijk op deze kille wintermorgen ? De begeleidende brief bracht opheldering. Een simpel telefoontje en de ploeg van Partnerlink games zou de ontbrekende apparatuur leveren en een demonstratie geven, onder het genot van een glaasje champagne nog wel. Een erotische demonstratie ? Geestrijke drank ? Dat ging te ver, dat is hier een deftig familiebedrijf.

Gelukkig heeft Partnerlink ook liefdesspellen zonder hulpstukken in de aanbieding en in het kader van de onderzoeksjournalistiek rekende ik het tot mijn plicht die uit te testen. Romeo en Juliet ? Tarzan en Jane ? Nee, komaan, laat ik maar meteen voor de Kamasutra gaan. Omdat enige perversiteit mij niet vreemd is, lees ik de aanbevelingen op de doos in het Duits. Schweisstreibend heiss, staat er. Jakkes, hoe onsmakelijk, geen wonder dat de Oostkantons zo dun bevolkt zijn. Om het boekje met de spelregels te lezen, moet ik mijn bril opzetten, wat de erotische sfeer niet meteen bevordert. Tenzij mijn partner op strenge meesteressen valt, natuurlijk. Van partner gesproken… “SOS Piet”, roep ik, maar onze chef-antiek zit niet aan zijn bureau. Wel aanwezig zijn twee eindredacteurs, maar ook die zijn alsnog gelukkig getrouwd. Soit, de dvd- en videocombinatie thuis heb ik ook in mijn eentje aangesloten. Volgens de aanwijzingen rol ik vier verschillend gekleurde dobbelstenen. Zo bepaal ik respectievelijk mijn positie, die van de tijdelijk virtuele partner, de betrokken lichaamszones en de uit te voeren actie.

“In het handboek vindt je 52 liefdes-taferelen”, staat er vervolgens. Lap, een dt-fout. Moet een gediplomeerde germaniste zo aan haar trekken komen ? “Zo goed als alle combinaties van posities, acties en lichaamsdelen zijn uitvoerbaar”, beweert het boekje verder, en ook dat boezemt niet meteen vertrouwen in. De afbeeldingen bevestigen mijn bange vermoedens. Voor je aan De Zwevende Grot begint, kun je maar beter niet te zwaar tafelen, voor De Berggeit is een basiscursus acrogym en een grote tube Flexium Gel aangewezen en voor je de uitvoering van De Spijker ambieert, kun je maar beter checken of je in orde bent met je zorgverzekering en responsabiliseringsbijdrage. “Verstandige minnaars hebben inzicht in hun eigen erotische mogelijkheden en grenzen”, waarschuwt de handleiding nog. Ik heb het begrepen : bij mij thuis wordt het boomke wies op Valentijnsavond.

Info : www.partnerlinkgames.com

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content