Ongewone oesters

© Illustratie Tom Peeters

Oesterpuristen fronsen collectief de wenkbrauwen: zij zweren bij een kneepje citroen en wat peper van de molen. Maar met deze tips eet je het eindejaarshapje drie keer helemaal anders.

Bloody Mary Oesters

100 ml tomatensap, 50 ml vodka, 6 druppels worcestershiresaus, 3 druppels tabasco (of meer als je houdt van pit), kneepje citroen, snuifje zwarte peper

Bereiding: Meng alle ingrediënten en lepel op elke oester één eetlepel van het bloody mary-mengsel.

Citrusoesters

oe roze pompelmoes, 2 el rodewijnazijn, 1 kleine sjalot, fijngesnipperd, eventueel oe rode peper, fijngesnipperd

Bereiding: Snijd de pompelmoes à vif zodat je mooie ontvliesde partjes krijgt. Vang het sap op terwijl je dit doet. Meng het sap met de wijnazijn en de sjalot en eventueel de rode peper. Leg in elke oester een half partje pompelmoes en 1 eetlepel van de dressing.

Thaise oesters

3 el rijstazijn, 3 el vissaus, 1 tl palmsuiker, 1 kleine chilipeper, fijn gesnipperd, 1 lente-ui, fijngesnipperd, partjes limoen om te serveren

Bereiding: Meng de rijstazijn met de vissaus en de palmsuiker. Roer goed tot de suiker is opgelost. Meng de chilipeper eronder. Lepel in elke oester 1 eetlepel van de dressing, werk af met lente-ui en een kneepje limoensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content