Zonder wegwijzer raakt men in het glooiende landschap van de Boulonnais nooit bij de verscholen groene oase waar Chantal en Gérald in mei 2001 een unieke b&b openden.

“Eigenlijk waren we zeven jaar geleden op zoek naar een vissershuisje in Wissant, dat als annex kon dienen voor Géralds antiekzaak in Boulogne”, herinnert de gastvrouw zich. “Maar toen we dat eindelijk gevonden hadden, grepen we er net naast. Voor het dure geld konden we net zo goed een boerderij kopen om er een b&b te beginnen, want daar bleek vele keren meer vraag naar dan naar antiek.”

Drie dagen later ging Chantal met een zoon van twaalf voor de sport een boerderij uit een advertentie bekijken. Het bleek niet meteen liefde op het eerste gezicht, een aankoop was “pas raisonnable” en bovendien viel de hoeve wel wat groot uit. Om een lang verhaal kort te maken : het stel kocht de hoeve toch, kampeerde er gedurende twee jaar elk weekend, begon met het uitbreken van de cementen vloer van het zeventiende-eeuwse gebouw, en werd tijdens de restauratie gaandeweg enthousiaster. De antiekzaak in Boulogne werd niet zonder moeite verkocht, terwijl de collectie van de gastheer voorlopig in een flinke schuur werd ondergebracht. Daarna restaureerden ze één van de stallen en brachten er vijf gastenkamers in onder, die al snel een succes bleken.

Het schitterende met rode, wilde druivelaar begroeide gedeelte waar de bezoeker bij aankomst meteen mee wordt geconfronteerd, is het onderkomen van de familie. Al is het gastenverblijf dat er tegenaan kijkt ook niet mis, zij het wat nieuwerwets wit gekalkt. Gelijkvloers zijn er twee kamers, op de eerste verdieping bevinden zich naast twee mezzani- nes, ideaal voor een koppel met twee kinderen, ook een derde kamer die we zelf betrekken. Gérald spreekt van de Afrikaanse kamer, omdat er wat rieten meubelen staan en zwarte en bruine kleuren overheersen. We keken er met belangstelling naar een klein, naïef Afrikaans schilderij- tje. De badkamer met ligbad is kraaknet én af, ’s nachts is het er rustig en donker. Op zonnige dagen kunnen de gasten zich ook terugtrekken op een terrasje dat uitkijkt over het landschap, waar op heldere dagen in de verte een hoekje van het Kanaal en van de Engelse krijtrotsen te zien zijn. Tenminste volgens Gérald, want zo helder was het bij ons bezoek niet. ’s Morgens wordt beneden een keurig ontbijt opgediend met één croissant en brood, kaas, vlees en confituren.

De kamers worden voor 65 euro verhuurd (70 euro in 2004), de mezzanine voor 85 euro voor 2 of 3 gasten, extra gasten betalen 8 euro per persoon (in 2004 : 85 euro voor 2, en 15 euro per persoon extra vanaf de derde persoon).

Verscholen achter de Franse kust is dit gastenverblijf een verrukking.

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content