Stil & sprankelend 1 Stil: G., France Gonzalvez, Beaujolais 2015 - 16,95 euro, divino.be

Gonzalvez is nog maar 26, maar een natuurtalent. En een aanhangster van de natuurlijke wijnbouw. Zuivere, sappige rode wijn van de gamaydruif. Heerlijk bij charcuterie en kaas, en bij vegetarische gerechten.
...

Gonzalvez is nog maar 26, maar een natuurtalent. En een aanhangster van de natuurlijke wijnbouw. Zuivere, sappige rode wijn van de gamaydruif. Heerlijk bij charcuterie en kaas, en bij vegetarische gerechten. Van dezelfde wijnmaakster is deze verfrissende rosé schuimwijn van gamay, met slechts 10% alcohol. Deze pétillant naturel ontstaat door de gisting van roséwijn te onderbreken, en die te laten doorgaan in de fles. Markus Molitor is een van de beste wijnbouwers in de Duitse Moezelstreek, deze riesling is een mooi voorbeeld: lichtzoet, maar toch met levendige zuren die de smaak mooi in balans brengen. Eten: Duitse riesling, zeker de lichtzoete variant ( feinherb of halbtrocken), is een wijn die bijzonder goed past bij de Aziatische keuken. Combineer deze riesling van Molitor met een Thaise curry: verrukkelijk!Deze schuimwijn, gemaakt volgens de champagnemethode, toont het talent van deze uitmuntende wijnbouwer. Hij is bovendien 'extra brut', dus minder aangezoet. Ideaal als aperitief. Gemaakt van pinot blanc, pinot noir en chardonnay, eveneens volgens de champagnemethode, en twee jaar gerijpt. Genereus aangezoet, zodat hij helemaal tot zijn recht komt na de maaltijd. Dit familiedomein in het Franse zuiden is al zes generaties gespecialiseerd in schuimwijn, gemaakt zoals champagne, met dezelfde druiven (chardonnay en pinot noir), aangevuld met chenin blanc en de lokale druif mauzac. Heerlijk verfrissende rosé schuimwijn van cabernet franc, de belangrijkste druif voor rode wijn in de Loirestreek. Een bewijs dat je niet altijd in Champagne moet zijn voor de beste schuimwijn.