Dat olie het goed doet in beautyland, had u al begrepen. Na het haar, het lichaam en het gelaat, is nu ook de make-up aan de beurt, en dan meer bepaald de lippen.

Olie in lippenstift ? Niets nieuws onder de zon, olie wordt al sinds mensenheugenis in schoonheidsproducten verwerkt, en ook in lippenstift. En toch : Volupté Tint-in-Oil van Yves Saint Laurent Beauté is geen lippenstift, balsem of gloss maar een handige 3-in-1. Want wie wil er geen kleur, glans en verzorging voor de lippen die niet plakt ?

“Als je pigmenten in olie mengt, zie je dat die naar de bodem zakken. We wilden dus eerder met kleurstoffen werken, maar die vind je normaal gezien terug in water. Kleurstof in water ligt ook aan de basis van lipstains, die voor langdurige kleur op de lippen zorgen. Onze uitdaging was om dit stain-effect met een olie in plaats van water te bekomen”, vertelt Estelle Prud’homme, Development Engineer voor YSL Beauté. Daarvoor ontwikkelde het Franse merk de nieuwe Colour Link Infuser-technologie, die maakt dat kleurpartikels gelijkmatig in de olie verspreid worden en blijven. Dankzij het stain– of tattoo-effect blijven de lippen mooi gekleurd, ook wanneer na verloop van tijd er niets meer van de olie te bespeuren is. Hoe vaker je de Tint-in-Oil smeert, hoe intenser de kleur van de lippen wordt.

Er bestaan acht tinten in het nieuwe gamma, en omdat die met de natuurlijke kleur van de lippen reageren, zorgen ze voor een enigszins gepersonaliseerde variant. De formule is bijzonder transparant, de lippen zien er daardoor niet alleen gladder uit, ze reflecteren ook optimaal het licht, wat voor extra glans zorgt. En laat dat nu net zijn wat Lloyd Simmonds, Artistiek Directeur Make-up YSL Beauté, in gedachte heeft voor het voorjaar : “De lippen zien er natuurlijk mooi uit : fris en juicy. En die lichtheid, dat is waar we naartoe gaan, het is de make-uptrend van het moment zeg maar.”

Ook bij Clarins spelen ze hierop in, met de Instant Light Lip Comfort Oil, die het reeds bestaande gamma lippenbalsems aanvult. Ook hier is het de bedoeling om de lippen te voeden en te doen glanzen zonder dat ze gaan plakken of vettig aanvoelen. Clarins lanceerde naast de eerder subtiele Honey, die lichtjes naar honing smaakt, ook in limited edition de Raspberry, met dezelfde voedende eigenschappen, een fruitig smaakje én een toets kleur.

Volupté Tint-in-Oil (31,50 euro), Yves Saint Laurent. Beschikbaar in 8 tinten in de parfumerie.

Instant Light Lip Comfort Oil (21 euro), Clarins. Beschikbaar in 2 tinten in de parfumerie.

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content