Oesterbar

© Piet De Kersgieter

Een doordachte lastminutebeslissing, zo noemen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun nieuwe pop-upinitiatief Bar Bulot, dat tijdens de zomermaanden opent in Brugge. Op de voormalige locatie van hun conceptrestaurant Less kun je vanaf eind juni terecht voor zeevruchten in pure bereidingen van voormalige Hertog Jan-chef Pieter Lefevere. “De inspiratie voor het menu haalden we in het zuiden van Spanje”, legt Boudens uit. “Daar vind je de lekkerste zeevruchten in simpele gerechten. Die essentie wilden we naar Brugge halen.” Voor de inrichting van de zaak haalden Boudens en De Mangeleer dan weer inspiratie in enkele pittoreske Noord-Franse kustplaatsen. Fans van kraakverse oesters, kreeft of gegrilde visgerechten hebben tot oktober.

Bar Bulot, vanaf 27 juni, Turnhoutsesteenweg 479, Brugge, barbulot.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content