Aldo Campeol, de man die in 1972 samen met zijn vrouw Alba en chef Roberto Linguanotto het recept voor tiramisu bedacht en op het menu van Le Beccherie in Treviso zette, is overleden.
...

Aldo Campeol, de man die in 1972 samen met zijn vrouw Alba en chef Roberto Linguanotto het recept voor tiramisu bedacht en op het menu van Le Beccherie in Treviso zette, is overleden. Voor 4 personen: 6 eieren, 120 g suiker, 500 g mascarpone, 2 kopjes koffie, 70 g cacaopoeder, 400 g savoiardikoekjes (of lange vingers) 1. Scheid de eidooiers van het eiwit. 2. Voeg de suiker bij de dooiers, klop alles tot een lichte, crèmige massa en voeg dan de mascarpone toe. 3. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf. 4. Schep de eiwitten voorzichtig door het ei-mascarponemengsel tot alles goed gemengd is. 5. Giet de koffie in een diep bord. 6. Vul de bodem van een schaal (of van zes glazen) met een derde van het mengsel. 7. Leg de savoiardi even in de koffie (niet te lang) en bedek daarmee de crème in de schaal of glazen. Strooi hier een derde van het cacaopoeder over. 8. Voeg nog een laag crème, een laag koekjes, cacao en een laatste laag crème toe. Werk af met een laatste laagje cacaopoeder. 9. Laat minstens drie uur (maar liefst langer) opstijven in de koelkast. (Recept: restaurant en kookschool Texture, Mandello del Lario, Italië)