Nina Van Pollaert

© Tim Van de Velde

Wonen in een winkelstraat heeft zo zijn voordelen. Ik ken heel veel handelaars uit de Vlaanderenstraat en de aanpalende Henegouwenstraat persoonlijk. Patissier Joost Arijs bijvoorbeeld, maar ook accessoireboetiekhouders Karin Sevens van Sevens en Christina De Kerpel van Rio. Ook chef-kok Michaël Vrijmoed, die boven zijn zaak woont. Voor zijn restaurant hebben we de kledij van het zaalpersoneel gesponsord.”

“De vibe in de Vlaanderenstraat is de afgelopen jaren veel verbeterd. Er komen meer en meer kwaliteitskledingwinkels bij. De straat trekt daardoor echt doelbewuste shoppers aan. Een ander publiek dan in de Veldstraat, dat is overduidelijk. Het was altijd mijn droom om een eigen winkel te hebben. Mijn papa wou ik dat vastgoedmakelaar zou worden, maar dat zag ik niet zo zitten. Ik heb een officieel BIV-nummer en ik heb wel een tijdje als makelaar gewerkt, maar dat beviel me minder.”

“Toen ik een winkel wou beginnen in de Vlaanderenstraat, kocht mijn vader het pand als investering. De boetiek Sprezzatura is op de benedenverdieping, mijn zus woonde tot voor kort erboven en ik woon met mijn man Joris op de tweede verdieping. Toen ik de winkel opende in augustus 2012, trokken Joris en ik ook meteen in het appartement.”

“De interieurarchitect van ons huis én de winkel is dezelfde: Geoffroy Van Hulle. We houden enorm van zijn funky stijl met zijn felle kleuren en bohemiensfeer. De eetkamer met de stoelen heb ik van mijn man cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Als we hier ooit verhuizen, nemen we die integraal mee. Al zal het niet meer in een winkelstraat zijn. We willen graag een huis met een tuin. Als we nu buiten willen zitten, moet dat in de tuin van de winkel. Aangenaam, maar zo ben je natuurlijk nooit weg van je werk.”

BIO

Wie Uitbaatster van Sprezzatura Menswear en Sprezzatura Womenswear.

Woont al zes jaar in het appartement boven haar herenwinkel Sprezzatura in de Gentse Vlaanderenstraat.

Uit haar raam ziet ze Twiggy, Joost Arijs, Beu c’est gris en Oona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content